G a n g l a g   v e s tTurene våre 2012-2011-2010-2009

Klikk her for å se turene vi går nå og gikk i 2019, 2018 og 2017.
Klikk her for å se turene i 2016, 2015, 2014 og 2013.
Klikk her for å se turene i 2008, 2007, 2006 og 2005.
 • 31. desember 2012: Fri (nyttårsaften)
 • 24. desember 2012: Fri (julaftdesemberen)
 • 17. 2012: Årets juleavslutning: Fra Trollsvannsparkeringa. Vi gikk inn til Trollsvannsstua. Vi hadde med noe mat og grilla i den nye gapahuken der. Etter at maten var fortært, kakene sendt rundt og rundt rusla vi tilbake til bilene. Det ble nok et kraftig overskudd på kalorier i kveld. 3,3 km, 1.21 i stopptid, 0.38 i gangtid... 13 mann.
 • 10. desember 2012: Oppmøtet var på Solhaug som sist. Nå er det såpass med snø at vi tok vinterrunden: Halum - Sokka - Hotvet - Askedal - Storemyr. Pause i gapahuken her før vi gikk videre i snøen over til Haugbergveien. Den var ikke brøyta, så vi vassa heilt til vi kom til kontainerne. Videre ned til Haugberg og vegen til Solhaug. 9,96 km, 1.45 t gangtid og snitt på 5,7 km/t. Litt skyer og fem-seks minusgrader, halvvegs i turen klarna det opp og ble litt kjøligere.
 • 3. desember 2012: Vi gikk fra Solhaug, videre til Myra. Derfra skulle vi gå så vi kom fram på jordene i Struten, men det endte med at vi kom fram mellom Struten og Boroa. Vi bare gikk inn i skogen igjen og gikk opp mot Bustingen, men bøyde av mot venstre og ut på Lognevegen før vi kom så langt. Det ble mer og mer snø etter hvert som vi kom opp i høyda. Fra rundt ti cm da vi starta var det 30 cm da vi kom opp til snuplassen ved Langevann. Vi gikk inn på Langevannsvegen, men bøyde av opp på åsene mot Stålerød. Der var det enda mer snø, det var til slutt knedjupt. Pause her, og så gikk vi åsen ned til Lognevegen og fulgte den til Stålerødvannet og gikk hovedvegen tilbake til Solhaug. -14 grader og tynne skyer. Ti mann, 8,34 km, snitt 4,8 km/t og 1.43 t gangtid.
 • 26. november 2012: Bakkeskau - Vidaråsen - Hestehølen - Nordre Slettingdalen - Hareinngjerdinga - Midre Slettingdalen og ut til hovedvegen. Fulgte den tilbake, med en liten tur oppom Per. 8,15 km, 1.40 gangtid og snittfart på 3,8 km/t. Ti mann.
 • 19. november 2012: Vi parkerte der skiløypa/sommerløypa på Søndre Holt begynner. Vi gikk opp til Søndre Holt og fulgte løypetraseen til den kom utpå en gårdsveg. Den fulgte vi litt før vi tok av og gikk i vill natur til vi traff skiløypetraseen igjen. Den fulgte vi til Stallæne, her tok vi pause. Videre fulgte vi skiløypa, men gikk for langt nordover så vi endte opp på Skatvedt. Her gikk vi ned til hovedvegen og fulgte den tilbake til Gravdal. 10,7 km, 5,3 km/t i snitt og gangtid på 2.01. Elleve mann. Etter regn heile dagen var vi heldige, det var oppholds på heile turen.
 • 12. november 2012: Vi starta fra handballbanen ved ungdomsskolen, dvs. asfaltbanen som i dag mest blir brukt til parkering av biler. Vi gikk så mot Askjemvannet og langs vestsida av vannet til hyttefeltet ved Åsen og til badeplassen. Der fulgte vi gårdsvegen tilbake til hovedvegen. Så gikk vi mot kalkunhuset og tok av opp mot Vetan. Pause ved tårnet. Gikk videre ned til Møyland, bort til Skjeggerødsvingen og via Olleveien og forbi Herredshuset tilbake til start. Stjerneklart og fint. Litt kort tur, bare 6,98 km. Gangtida var 1.24 t og snittfarta 4,9 km/t. Elleve mann.
 • 5. november 2012: Trollsvannsparkeringa over demningen og oppover vegen i Trollsvannsdalen. Skulle følge blå løype, trudde det var flere blå løyper, men det var det ikke. Derfor måtte vi gå litt tilbake for å følge blå løype. Gikk den mot Seteråsen, og tok av på en umerka sti for å få kortere veg mot målet. Vi kom nedom vegen som vi skulle, og så fulgte vi en nesten usynlig sti vest for Furuåsen. Etter hvert kom vi opp i høyda, og her tok vi pause. Vi skulle egentlig til Løkjedalsfossen, men vi gikk bare ned lia og kom på den blåmerka løypa som vi fulgte tilbake til Trollsvann. Så gikk vi bare langs vegen tilbake til bilene. Stjerneklart og fint. 9,0 km, et snitt på 4,3 km/t da vi hadde bevegelsestid på 2.04 t.
 • 29. oktober 2012: Pettersplassen - Langevann - Nilsedalen - Dælæsetræ - Dælæåsen - Vindfløya (som er tatt ned) og rett ned den stupbratte lia omtrent ved Svervestolen ned til Trolldalen. Den bratteste turen vi har gått i de sju åra vi har holdt på. 3–5 cm nysnø og fint vær.
 • 22. oktober 2012: Kodal kirke via masse skog og myrer til Hasåssetra. Her hadde vi pause, og hilste på nederlenderne der. Gårdsvegen tilbake til Kodal kirke.
 • 15. oktober 2012: Pettersplassen - Langevann - Trytebergjet - Bjørkedalen - Trolldalssetra. Pause her. Videre ut til Kalvegarden - Mila - Trolldalskleiva - Trolldalen - Pettersplassen. Sju mann. Regn.
 • 8. oktober 2012: Høyjord stavkirke. Vi gikk oppover vegen mot Åletjønn og fikk se hvor enormt naturkreftene jobber. Skogsbilvegen her ble vaska vekk av uværet 6. august. Der vegen var er det nå noen steder halvannen meter djupe grøfter. Vi fortsatte opp vassende i grov stein og tok av og gikk opp på Storås. Pause ved hytta der. Tilbake til kirka samme veg som vi gikk opp. Det regnte litt på mesteparten av turen, bortsett fra rett før vi tok pause. Bål for første gang i høst. 9,17 km, snittfart 4,8 km/t og gangtid 1.55 t. Ni mann.
 • 1. oktober 2012: Start fra Myre, dvs. vi parkerte litt inn på Hålandveien (Myregata). Gikk til Svensrød og fortsatte gammal veg mot Mørken. Vi tok av til høyre. Etter som vanlig litt usikkerhet i hogstfeltet fant vi den gamle vegen og fulgte den. Vel framme i Mørken så vi på all veden og maskinene der. Videre gikk vi over et jorde og innpå traktorvegen til Gransetra. Pause ute på tunet der. Derfra gikk vi en gammal veg til Brånakleiva, ned kleiva og opp til Bångunrødåsen. Så til Bångunrød, ned til Svensrød og tilbake til start. 8,17 km, 1.40 timer gangtid, 24 minutter pause. Snitt 4,9 km/t. Åtte mann og fint vær.
 • 24. september 2012: Fra Øvre Vegger og nordover langs Veggeråsen til vi traff skogsbilvegen fra Nedre Vegger. Vi fulgte den forbi Langevann og til Lognevegen. Nedover langs den og så tok vi av til høyre inn i Stålerødskauen. Opp gamle stier til bålplassen. Pause der. Videre over Veggeråsen og ei runde så vi endte opp på jordene øst for Øvre Vegger. Over jordene tilbake til start.Elleve mann
 • 17. september 2012: Solhaug - Myra - Lognevegen - Bustingen. Pause på bålplassen. Videre opp på Bustingen og ned til Håsken. Inn ved de tidligere ammunisjonslagrene og bort til sandtaket. Ned til Boroa og inn i skogen ved Struten. Prøvde å ikke gå feil mot Myra, men greide det ikke heilt, men det gikk bedre enn sist. Tilbake til Solhaug. Seks mann.
 • 10. september 2012: Start fra framistua på Ønne, gikk til Nøklegård, Ambjørnrød, Vestby, Nyørk og Kattedalen. Der var det som vanlig mørkt og trist, men i kveld var det ganske tørt, så det har vært verre der. Til Svindalen og pause der. Vegen over til Karistua og tilbake til Ønne. Seks mann, ni km.
 • 03. september 2012: Solhaug - Berg - Moa - Kjærås - Vetan. Pause her. Rett ned til skytterbanen på Døvle. Ned til vegen og opp Døvlebakken. Inn til Struten og gjennom Boroskauen, med litt surr som vi pleier her. Vi holdt på å komme tilbake til Taranrød igjen, og måtte gå litt fritt i skogen for å finne rett sti. Fram i Myra og opp til Berg. Kort stopp på minneplassen til Store-Kristian Berg. Tilbake til Solhaug. Sju mann gikk 9,7 km på 2.05, det gir et snitt på 4,5 km/t.
 • 27. august 2012: Start fra Bakkeskau, gikk til Skarsholttjønn og videre ned til Østre Skarsholt. Vegen til Sørli og opp til Slettingdalen. Skogsveg opp mot Flisefyr. Fant ikke helt rette åsen, men nesten. Igjennom skogen til Svindalsveien, Ønnedammen og Ønne, Vidaråsen og tilbake til Bakkeskau. Ca. 8 km og bare fire mann
 • 20. august 2012: Start fra Bakkeskau, gikk østover til skauvegen fra Haugberg, stort sett i krattskog. Til Storemyr og pause i gapahuken der. Så vestover på nytt i tett krattskog. Skulle gått til Pisserød, men kom for langt nord. Kom ned i Pisserødmyra, ved den gamle kverna. Skogsveg til Østre Skarsholt. Så på vegen tilbake til Bakkeskau. Veldig varmt i kveld. 17° kl. 22.00. Ti mann, ca. åtte km.
 • 13. august 2012: Trollsvann, start ved parkeringa. Gikk blåmerka løype over til demningen på Åletjønn. Nordover på østsida av Åletjønn og opp til Grønntjønn. Veldig store vannskader på vegen opp fra Åletjønn. Diplene og Barlinddalen og vegen til Trollsvann og tilbake til parkeringa. Alt for langt i kveld, vi var ikke tilbake ved bilene før litt før kl. 23. Så i kveld var det bruk for hodelykter igjen. Mellom tolv og 13 km. Åtte mann.
 • 6. august 2012: Vi kjørte til Rennesik i et ekstremt regnvær. Store mengder vann i vegen, og vi forventa oss en våt tur. Men da vi begynte å gå ble det opphold. Rennesik - Myråsen - Holtehedde. Her hadde vi pause, passelig slitne. I dag var det bare tåkeskyer å se. Så ned mot Åsvann, men før vi kom så langt bøyde vi av og gikk ned lia mot Skåtansetra og tilbake til Rennesik. På vegen ned begynte det å regne, men bare litegrann. Lufttemperaturen var mild, ca. 13-15 grader. 6,82 km, 4,2 km/t og 1.38 bevegelsestid. Sju mann.
 • 30. juli 2012: Stålerødvannet - Lognevegen - hogstflata i Stålerødskauen - Logne - kirkevegen mot Vegger - Damstua. Pause der. Ned til Øvre Vegger - mot sør og ned lia til Nedre Vegger, opp på åsen mot Hallenstved og vi fulgte den mot Åmot før vi bøyde opp og inn i skogen og gikk ned til Stålerød. Vegen tilbake til Stålerødvannet. Åtte mann, 13 grader og t-skjortevær. 7,1 km, 3,8 km/t og 1.51 gangtid.
 • 9. juli 2012: For en gangs skyld starta vi i Stokke kommune. Starten gikk fra Toverød og innover skogen opp på åsene mot Gallis. Vi kom forbi plassen med klokkene, før vi bøyde av mot vest. Pause på en åskam. Så ned til hovedvegen ved Fjellvang. Vi fulgte vegen litt mot Løkje før vi tok av mot nord og gikk ei runde sånn at vi kom fram omtrent ved bilene. 5,5 km, 4,1 km/t og gangtid på 1.19 t. Ni mann. T-skjortevær.
 • 2. juli 2012: Alle de grønne turene er fullført, og vi må igjen finne på egne turer. I kveld starta vi på Solhaug. Vi gikk til Vestre Flåtten langs hovedvegen og fulgte skogsbilvegene innover der. Så gikk vi opp på Halumåsen for å inspisere mobilmasta på toppen. Vi kom fram til at det måtte være ubalanse i vindmølla, heile masta vibrerte når mølla gikk. Så gikk vi via skog og traktorveg til Moa, men i steden for å gå over elva fulgte vi den nedover på sørsida. Etter en inspeksjon av den gamle Kjæråsdammen gikk de fleste videre nedover langs elva for å finne første bru. Tre mann gjorde ikke det, de ville krysse den flomstore Bergselva. Der elva delte seg i to løp gikk det greit å komme over første løp. Men det var værre med andre løp som viste seg å ha mesteparten av vassføringa. De måtte heilt opp til demningen før det gikk an å krysse. Det skulle vise seg at det var de andre som ikke prøvde å ta en snarveg som kom opp til Moa igjen først. I Moa var det mye å se på, og vi tok pause her. Så gikk vi den bratte bakken opp til Rønningen, tok en liten kikk på hestene der og gikk ned via Øgården og Svenskeløkka til Lensmannsgården. Derfra gikk vi vegen tilbake til Solhaug. Fin tur på flere steder vi ikke har vært før. 7,2 km, snitt på 4,2 km/t fører til gangtid på 1.42 t. Sju mann.
 • 25. juni 2012: Grønn tur nr. 10 og 9: Ja, vi tok to turer på rappen. Vi begynte med tur nummer ti fra Smiehavna barnehage. Rett opp i Bjørndalsskogen og forbi det høyeste granatreet i Vestfold. Ei runde i skogen og langs den gamle kirkevegen ned til Skorgeelva. Så gikk vi tilbake til Bjørndal og tok pause på barnehagetunet. Etter pausa hoppa vi inn i bilene og kjørte til Kodal sentrum for å ta tur nummer ni. Start fra banken, forbi vegen Stiåsen og opp til Kjempås. Videre gikk vi mot nord og etter hvert mot nordøst, dvs. over åsen Stiåsen. Ned til Sti og tilbake til Sagmyra. Elleve mann, 8,29 km, 5,1 km/t og gangtid 1.37 t.
 • 18. juni 2012: Grønn tur nr. 8, parkering ved Nedre Heia. Herfra gikk vi ned mot Heisetra, men vi tok til høyre på Svartoa kultursti og gikk til Sliradammen. Så videre langs løypa vest for Heivannet til plassen Svartoa. Nordover på stien langs elva Svartoa. Så kryssa vi Hansekanalen og gikk langs vestsida av Stusserudvannet. Til demningen i sørenden av Heivannet, pause her. Vi bestemte oss for å følge kanalen Hans Andrisen Dahl gravde ut for hand. Nå er den grodd igjen flere steder, men den er enda imponerende. Noen steder er det enda rester av tømmerrenna som gikk i kanalen. Så ned mot Svartoa igjen, over kanalen på nytt og gikk igjen langs vestsida av Stusserudvannet. Over demningen sør for Heivannet, langs østsida av Heivannet og opp langs elva tlbake til Nedre Heia og bilene. Åtte mann, og turen ble på 6,57 km med ekstrarunden. 4,5 km/t i snitt gjorde av vi brukte 1.26 t i gangtid på turen.
 • 11. juni 2012: Grønn tur nr. 7, parkering ved Nøklegårdsbrua. Derfra gikk vi inn til Engrønningen og videre gjennom skogen til Karistua. Her bestemte vi oss for å gå til Flisefyr. Som sagt, så gjort. Vi gikk opp bakkene mot Hov og tok av inn i skogen der vi trudde det var best å gå. Det visa seg at det nok ikke var det beste vegvalget. Så vi gikk opp og ned av ås etter ås, men til slutt kom vi til Flisefyr. Her tok vi pause og nøyt den fine utsikta mot Svindalen og videre vestover. Samtidig slo vi mygg. Tilbake fant vi ei bedre løype, og kom ned på vegen til Svindalen rett vest for toppen. Videre gikk vi ned til Karistua igjen og forstsatte langs den gulmerka løypa. Den gikk innom husmannsplassen Ønnerønningen (bare grunnmurene igjen) på veg ned til Ønnedammen. Opp til Ønne og gjennom skogen mot Nøklegård, men midt i skogen tok vi en avstikker til Damsrønningen. Her også var det bare grunnmurene å se. Tilbake til Nøklegård der vi inspiserte den nye garasjen til Roger før vi gikk tilbake til bilene. Ti mann, 8,81 km, gangtid på 2.03 t og dermed snittfart på 4,3 km/t.
 • 4. juni 2012: Grønn tur nr. 6, parkering ved Møyland barnehage. Opp Svebrekke, mot Amurlegda og over Skørsåsane. Her bøyde vi etter hvert av traseen og gikk via Døvehjemmet og Hoksrødfeltet ned til Østre Flåtten. Der gikk vi opp i det nye byggefeltet, inn i skogen og fulgte den eldgamle hulvegen til kirka. Ved kirkegården tok vi til høyre og kom ned på Kjørkåsveien. Derfra gikk vi korteste veg tilbake til barnehagen. 6,37 km, snitt på 4,8 km/t og gangtid på 1.20. Ti deltakere i kveld.
 • 28. mai 2012: Grønn tur nr. 5, parkering ved det/den/det gamle legekontoret/helsestasjonen/tannlegekontoret. Nå heter det Sentralen der. Derfra gikk vi Klokkeråsfeltet, mot Tunheim men svinga av til Askjemvannet. Opp til hyttefeltet i Åsen, til Kjærås og opp til Vetan. Pause ved tårnet. Ned stien til Møyland og ei lita ekstrarunde mot barnehagen og opp på oppen for å se på de nye tomtene som er solgt. Ned akebakken til skolen og tilbake til start. Et par regnbyger på starten av turen, men det bedra seg utover kvelden. 6,98 km, snitt 5,0 km/t og gangtid på 1.24. Elleve stykker med.
 • 21. mai 2012: Grønn tur nr. 4: Gulliskolen - vegen mot Gjermundrød, men tok av på sti - Uleberget og hule - ny hule rett før Vinnelrød. Pause i Vinnelrød. Så nordover til Gjermundrød og vegen mot Gulli. Før vi kom fram tok vi en avstikker til Annebu der Unni og Leif bor. Så ned til Gulli igjen. Kort tur i kveld, bare 6,4 km. Snitt på 5,1 km/t og gangtid på 01.16. Elleve mann og fint vær.
 • 14. mai 2012: Grønn tur nr. 3: Bølevann - Rokkemyrdalen - sør for Rundås - Halsåsmyra - Halsås - Halsåsmyra - Trollsvannsdal - blå løype tilbake til bilene. Gangtid 1.35, litt mindre enn de 2.30 t som det står på det grønne arket. Åtte mann i kveld. Fint vær bortsett fra en kald vind.
 • 7. mai 2012: Grønn tur nr. 2, start fra avkjøringa til det forgangne skianlegget i Bustingen. Der gikk vi den bratte vegen opp langs pukkverket til hytta på Storås øst. Videre til Mellomås og så til Storås vest. Bratt ned tilbake til start. Denne turen var ekstremt kort, og vi ble da enige om å forlenge den rundt Langevann. To stykker hoppa av turen ved de fine hyttene ved vannet. Resten lista seg rundt vannet over steinurer og myrer, ut på traktorveg og over myr igjen. Så grusvegen tilbake til bilene. Sjøl med denne omvegen ble turen kort, 5,22 km gått på 1.22 timer. Snittet ble dermed 3,8 km/t. 13 mann, fint vær, tørt føre men svært vått på myrene.
 • 30. april 2012: Grønn tur nr. 1, vi parkerte som planlagt ved Haugar. Så gikk vi over jordene til Aulesjord og stien opp til Kringlefjell. Kort pause der inkludert klipping av første klipp på det grønne arket. Flott utsikt. Så ned til Honerød, men her gjorde vi vår egen vri på turen for å få litt lengde og gikk opp til Klostervann. Der tok vi pause på benken utafor ei hytte. Derfra gikk vi over myra for å komme til en annen vegende. Denne vegen fulgte vi tilbake til Aulesjord og Haugar. Supert vær i kveld. Elleve mann, 8,82 km, 1.44 t, 5,1 km/t i snitt.
 • 23. april 2012: Stålerødvannet - Stålerødskauen (her så vi på den store hogsten) - Logne (nesten) - Veggeråsen. Pause her. Ned i Stålerødskauen igjen og ut på Lognevegen etter et mislykka forsøk på å finne hytta til døvleslekta. Nedover Lognevegen (her så vi leggeplassen og hvor dårlig en skogsbilveg kan bli) - Stålerødvannet. Ti mann, 7,12 km og snitt på 3,9 km/t. Vi rørte på oss i 1.48. Første kveld i år uten behov for hodelykt.
 • 16. april 2012: Denne gangen begynte vi fra Pettersplassen. Vi gikk Langevannsvegen opp til Ambjørnrød, og tok av sånn at vi passerte Nordre Ambjørnrød (Ambjørnrødplassen) og gikk til vegen stoppa. Da var vi ikke langt unna Torpesetra, og vi gikk gjennom skogen på sørsida av Langevann. Vi kom utpå Langevannsvegen igjen og gikk nordover. Så tok vi en snarveg gjennom skogen sånn at vi kom fram ved hytta til Anna Irene. Derfra gikk vi vegen hennes mot Rennesik. Etter vi hadde gått over Tørrfurumyr kom vi fram til der hogsten er i gang. Flott maskinpark i skogen nå for tida. Vi gikk ut til vegen som går mellom Snappen og Bølevann, fulgte den noen hundre meter nordover og gikk inn til Bjørkedalen. Der hadde vi pause. Videre gikk vi ut til Langevann og fulgte Langevannsvegen via Trytebergjet og Ambjørnrød tilbake til Pettersplassen. Tolv mann i kveld, 9,09 km, 1.42 t gangtid og snitt på 5,3 km/t.
 • 9. april 2012: Starta fra Bakkeskau, gikk til Vinterønningen, Vesleeng videre over jordet til brua over elva og opp til Nordre Slettingdalen, sørover langs hareinngjerdinga i Slettingsdalsskauen. Skogsveg ned til Midtre Slettingdalen, veg til Søndre Slettingdalen forbi bilvrak og skrotoppsamling. Ned til elva på den gamle vegen. Pause på brukaret der brua gvar før. Langs vestsida av elva til den nye brua. Over vegen og opp til Pisserød, nordover forbi fossen med rester etter mølle/sag. Igjennom skogen og til Østre Skarsholt. Vegen tilbake til start. 8,75 km, 1.45 gangtid, dermed blir det 5,0 km/t i snittfart.
 • 2. april 2012: Vi starta i Øvre Vegger. Først gikk vi til lia under Veggeråsen for å se på steinspranget som gikk i jula i fjor. Videre gikk vi ned til jordene nord for Øvre Vegger og kom inn på den gamle vegen som går mot Nes. Den gikk vi til Nes, kryssa hovedvegen, over jordene og oppover Nesåsen. Pause i lia der da det var kald vind og vi ville ha litt ly. Videre fortsatte vi opp åsen og gikk opp på Tranumkollen. Vi gikk under kraftlinja der og bort til mobilmasta for vi gikk ned til Øgården på Hallenstvedt. Derfra gikk vi ut på hovedvegen og fulgte den tilbake til Vegger. 7,72 km, snittfart 4,4 km/t, gangtid på 1.45. Tolv mann møtte opp sjøl om det var mandagen etter palmesøndagen. Klarvær, null grader, kald nordavind og veldig tørt i skogen.
 • 26. mars 2012: Møyland barnehage Døvehjemmet/Signo - Håsken - lysløypa - Mursteinsåsen - tilbake til hovedvegen - sørover langs Kviåsen og Den brente åsen - Suberget - Skørsåsæne - tilbake til barnehagen. Slitsom tur med mye opp og ned. 10,1 km, snittfart 4,5 km/t. Gangtid 2.13, pause og stopp 25 minutter. 14 mann. Varmt i kveld, +10 grader, men det var enda is- og snøflekker i skogen.
 • 19. mars 2012: Møyland barnehage - Møyland - Vetan - Kjærås - Åsen - Askjemvannet. Der hadde vi pause. Videre gikk vi langs opp i hyttefeltet, men ned til vannkanten (dvs. iskanten) igjen og fulgte den nordover til nordenden av vannet. Der tok vi en kikk på nybygget til Stian før vi gikk sørover og opp Kjoneåsen før vi snudde mot sentrum igjen. Vi gikk over til Klokkergårdsfeltet og videre forbi ungdomsskolen - fotballbanen - Møyland barnehage. 17 mann i dag. Overskya og noen snøfnugg, +3 grader. 8,6 km, snittfart på 5,2 km/t.
 • 12. mars 2012: Start fra Solhaug. Vi gikk mot Myra, og ved Signes grind kom det en kar ekstra. Videre som sagt via Myra og gjennom Boroskauen til Boroa. Der gikk vi over til Lognevegen, og så gikk vi opp på Bustingen. Det ble bare opp og opp oppover Bustingen, men til slutt kom vi fram til bålplassen. Pause der. Så gikk vi opp til det høyeste punktet og tok av til høyre. Da kom vi ned litt øst for den gamle slalåmbakken. Nedover her var det en del snø å vasse i, og mye rennende smeltevann. Vi kom ned til hovedvegen, gikk bort til Håsken og tok inn på grusvegen forbi de eksmilitære ammunisjonslagrene og gikk ned til Struten. Derfra skulle vi gå samme veg tilbake som vi begynte med, dvs. via Boroskauen. Vi gikk feil og hadde plutselig retning mot Taranrød. Det var bare å bøye av, og snart gikk det rette vegen igjen. Tilbake via Myra til Solhaug. En varm kveld i kveld, åtte-ni plussgrader. 14 mann, 10,2 km. Nå er det for det meste bart, men noen av traktorvegene som har vært brukt i vinter er isete og glatte.
 • 5. mars 2012: Solhaug - Myra - Boroskauen - Boroa. Her gikk vi inn i skogen mot Lognevegen, men plutselig var vi på veg mot Struten igjen. Da gikk vi ut på jordene og fulgte dem til Taranrød. Vi gikk langs vegen et stykke før vi gikk ut på jordene igjen. Vi endte opp på bunnen av Døvlebakken, og gikk til skytterbanen og inspiserte det nye skytterhuset som er under bygging. Så gikk vi over til Kjærås, opp til Moa og langs jordene til Berg og tilbake til Solhaug. Tolv mann. Glatt enkelte steder, men for det meste var det bart. -3 grader.
 • 27. februar 2012: Som i det siste gikk vi fra Solhaug. Vi gikk standardrunden Halum - Sokka - Hotvet - Askedal - Storemyr. Pause her før vi gikk videre over til Haugbergveien og kontainerne - Haugberg - Solhaug. Isen fra forrige gang hadde for det meste smelta. Det var dermed bare enkelte steder dem med brodder hadde fordeler i forhold til dem uten. I kveld var vi åtte mann som gikk 9,96 km med snittfart på 5,8 km/t.
 • 20. februar 2012: Solhaug var startpunktet. I dag var det hålke overalt, og Steinar hadde derfor kjøpt skrupigger som han skrudde i støvlene til alle som ville. Det redda turen. Fire gikk uten pigg og hang stadig etter de sju andre. Vanlig rute, bortsett fra at vi ikke gikk nedom Sokka: Solhaug - Halum - Hotvet - Askedal - Storemyr - Haugberg - Solhaug. Turen ble akkurat like lang som vanlig, 9,96 km. Snittfarta var 5,6 km/t. Veldig glatt heile vegen, spesielt ved Damrønningen og fra kontainerne og ned til Haugberg. +1,5 grader og vind. Stjerneklart på slutten, men turen starta med skya vær og noen regndråper i lufta.
 • 13. februar 2012: Solhaug - Halum - Sokka - Hotvet - Askedal - Storemyr - Haugberg - Solhaug. Stjerneklart og noen få minusgrader, glatt på hovedvegen noen steder og snøføre på gårdsvegene. 5,6 km/t i snitt og 10,12 km distanse totalt. Elleve mann.
 • 6. februar 2012: Start fra Solhaug. Den vanlige runden via Halum - Sokka - Hotvet - Askedal - Storemyr. Pause i gapahuken som vanlig. Tversover til vegen til Haugberg. Her var det fem cm nysnø i vegen, men det var lett å gå i den. Fra kontainerne var det brøyta. Tilbake via Haugberg til Solhaug. Elleve mann. 9,97 km og snittfart på 5,6 km/t.
 • 30. januar 2012: Solhaug - Halum - Sokka - Hotvet - Askedal - Storemyr. Pause her. Videre var det denne gangen traktorspor et stykke, og da vi kom fram på vegen til Haugberg var den brøyta. Av en av deltakerne skulle det vise seg. Videre via Haugberg tilbake til Solhaug. 9,99 km, snittfart på 6,0 km/t. Tolv mann.
 • 23. januar 2012: Som de siste gangene starta vi fra Solhaug. Det kom snø i helga, og derfor måtte vi gå vinterrunden om Halum - Sokka - Hotvet - Askedal - Storemyr. Der var heldigvis bålplassen måka, og vi tok pause der. Videre vassa vi i nesten 40 cm djup snø over til vegen til Haugberg. Der var det ikke brøyta, og det ble etter hvert veldig tungt å gå. Da vi kom til kontainerne var det heldigvis brøyta videre til Haugberg. Greit å gå tilbake til Solhaug. 9,95 km, tynne skyer og minus fem grader. Elleve mann.
 • 16. januar 2012: Vi møtte på Solhaug. Derfra gikk bakvegen ned på Stalltra, opp til Haugberg og opp til Lauvås. Der så vi på russerbuksa. Herfra gikk vi på GPS-kurs til Kolkinn og tok pause på Bastua. Så gikk vi over brua og bort til Bråvoll og videre over den gamle brua mot Lykkja. Vi bøyde av mot skogen og gikk opp i Veggerskauen ved den gamle grana som var lysmast en gang. Så over i Stålerødskauen og fram til Logne. Der gikk vi over Myra, og i bakken opp derfra møtte vi den unge av brødrene Berg. Han var på full fart nedover med Fordson Major. På jordet på toppen var den eldste av brødrene Berg i gang med å dra fram tømmer med Ford 4600. Vi fulgte skogsbilvegen tilbake til Solhaug. 8,09 km, 1.45 gangtid og 4,6 km/t i snitt. 3–4 cm snø, men i skogen var det ingenting. Klarvær, −3 i skogen og −7 i åpent landskap. Ti mann.
 • 9. januar 2012: Solhaug - Myra - Stålerødskauen. Så skulle vi svinge mot Vegger, men havna i steden nesten hos Stålerød bilteknikk. Derfra gikk vi opp i skogen og gikk mot Vegger. En liten sving i Veggerskauen, så gikk vi til Damstua. Der hadde vi pause med mange gode historier. Så fortsatte vi kirkevegen til Logne, og gikk ned Lognevegen til hovedvegen. Ved Hegrebekk tok vi av og fulgte den gamle vegen via Bergslykkja og Signes grind tilbake til Solhaug. 8,37 km, 1.54 gangtid, snitt på 4,4 km/t. Noen få kuldegrader og fem cm lett snø på bakken. Tolv mann.
 • 2. januar 2012: Start fra Solhaug. Vi skulle gå til Vetan, men denne gangen var planen å gå motsatt veg av det vi pleier. Som sagt, så gjort. Vi gikk til Berg og langs jordekanten til Moa. Der studerte vi alt det nye før vi gikk videre til Kjærås og opp til tårnet på Vetan. Der hadde vi pause. Så gikk vi rett ned lia (passe bratt) til vi fant traktorvegen som går ned til jordene på Døvle. Vi gikk over jordene, både beite og pløgsle. Så inn i skogen og opp til Rønningen. Videre til Øgården og gjennom Lensmannsgården tilbake til Solhaug. Ni mann, 7,04 km, gangtid 1.39, snittfart 4,3 km/t. Vær og føre: skya, et par minus og barfrost.
 • Oppsummering av 2011: I snitt har det vært 10,3 deltakere pr. tur. Vi var flest 21. mars med 16 mann og færrest 23. mai, da var vi seks stykker. Antall turer til sammen var 495. En god del av turene ble målt med GPS, og snittet på dem var 8,9 km. Hvis dette snittet blir brukt på alle turene har vi til sammen gått 4405,5 km i år.
 • 26. desember 2011: Juleferie
 • 19. desember 2011: Vi gikk Trollstien fra parkeringa ved Trollsvann og inn til Trollsvannsstua. Ca. ti cm snø, og lett å gå. Der grilla vi ribbe på den nye bålplassen. Alle ble ordentlig mette. Etter ei lang pause gikk vi vegen tilbake til parkeringsplassen. 15 mann.
 • 12. desember 2011: Vi møtte opp ved Møyland barnehage. Derfra gikk vi rett oppover og så gikk vi over Skørsåsane, mye opp og ned. Det virka som det var mest oppover. Midt på hadde vi pause, og etter pausa gikk vi så vi gikk over Suberget tilbake til barnehagen. 7,2 km, gangtid akkurat to timer.
 • 5. desember 2011: Start fra Gullibrekka, gikk opp til Gjermundrød, videre til Vinnelrød. Sørover til Bergan og igjennom skogen til Rød, Skjelland og vegen tilbake til Gulli. Ti mann.
 •  GPS-spor fra turen i Veggerskauen 28. november 2011
  (Vis større kart)
  28. november 2011: Oppmøtet var i Vegger, og vi hadde planlagt å gå til Tranumkollen. Dit kom vi aldri. Først gikk vi opp på Veggeråsen, og så fortsatte vi et stykke innover åsen. I tøft terreng mista vi retninga, og plutselig var vi på veg tilbake. Da bøyde vi litt av, og hadde kaffipause på et sted med utsikt. Etterpå gikk vi så vi kom ned på traktorvegen på sørsida av den vestre enden av Langevann, fulgte den mot vest og sør et stykke før vi gikk inn i skogen og opp på Veggeråsen igjen. Vi gikk bortom speiderhytta før vi gikk tilbake til Vegger. En flott tur med mye opp og ned. Den ble ikke lang, bare 5,6 km, men gangtida var nokså normal, 1.38 og stopptida 0.38. Snittfarta ble dermed bare 3,4 km/t, men vi ble slitne nok likevel. 14 deltakere i kveld.
 • 21. november 2011: Vi starta på Solhaug. Så gikk vi grusvegen (som etter hvert gikk over til å bli traktorveg) til Halvorsmyr og opp gjennom Boroskogen til Struten. Der venta en deltaker som hadde gått fra Vegger. Vi fortsatte på gjennombløte stier på veg mot Bustingen, men tok feil et sted så vi havna utpå Lognevegen. Det gjorde ingenting, vi bare fulgte den et stykke, tok til høyre, så til venstre og begynte på klatringa oppover Bustingen. Pause på bålplassen. Videre oppover Bustingen, men denne gangen tok vi til høyre der vi skulle (jfr. turen 5. sept. 2011) og kom ned på hovedvegen ikke langt unna Håsken. Så litt marsj på hovedvegen og inn mot ammunisjonsdepotene. Vi tok av ved det gamle sandtaket og gikk ned til Struten og bort til Boroa. Så over til Lognevegen og fulgte den nedover. En tok av ved Logne og resten gikk via jordene i Halvorsmyr tilbake på traktorvegen og langs den tilbake til Solhaug. Bevegelsestid: 2.11, stopptid 0.32, 10,57 km lang tur og 4,8 km/t i snitt. 13 mann.
 • 14. november 2011: Start fra Møyland barnehage. Vi hadde planlagt å gå ei runde i Skørsåsane. Skør kommer av gammalnorsk skarð, altså betyr navnet åsene med skar. Dette erfarte vi at var heilt korrekt. Etter å ha virra litt rundt her sist vi var i området fikk vi denne gangen med en kjentmann. Det var lurt, vi gikk rett på mobilmasta. Videre gikk vi litt opp og ned åser og skar og rundt Den brænte åsen og videre mot så vi til slutt kom fram til sandtaket på Håsken. Der hadde vi pause, og vi fortsatte via vegen forbi ammunisjonlagrene ned til Døvehjemmet og så ned til Møylandsletta og tilbake til start. Tolv mann. 8,11 km, 4,6 km/t, gangtid 1.46 og pause 0.19.
 • 7. november 2011: Vi møtte opp i Bakkeskau for å gå til Svindalen via Langemyr. Det gikk ikke akkurat sånn, men turen ble bra. Vi gikk til Skarsholt og videre gjennom skogen til Slettingdalen. Der gikk vi de merka stiene opp mot Brånan. På toppen av åskammen vendte vi nordover. Det gikk ikke heilt etter planen, i tett skog og våte småmyrer gikk vi for langt nord før vi svinga av mot vest igjen. I tillegg holdt baktroppen på å miste kontakt med fortroppen. Det er litt vanskelig å holde kontroll på alle når vi er så mange som vi var i kveld, og i så vilt landskap som vi var i kunne de siste ha gått seg skikkelig villrede. Etter hvert kom vi inn på en gammal veg som tok oss ned mot Svindalen og vi kom ut på traktorvegen til Langemyr. Ned til Svindalen og så begynte vi på stigninga mot Ønne. På hvilesteinene stoppa vi og tok en velfortjent kaffipause med utsikt over dalen. Videre gikk vi i høyt tempo oppover bakkene forbi Kremmarhølet. På toppen tok vi en stopp for å samle troppene før vi gikk i rask marsj ned mot Ønne. Her greide igjen gruppa å bli delt sånn at siste del mista kontakt med fortroppen. Alle tok til høyre ved brua og gikk via Hestehølen til Vidaråsen. Her gikk første pulje snarvegen gjennom skogen til Bakkeskau. Andre pulje gikk vegen Fra Vidaråsen og tilbake til Bakkeskau. 9,32 km, 4,3 km/t i snitt. Gangtid på 2 t. 08 min. 30 min. pause. Tolv mann.
 • 31. oktober 2011: Oppmøte på lensmannsgården på Berg. Vi gikk til Lerskall og så på sommerfjøset til Torbjørn Hallenstvedt. Sommmerfjøset er under restaurering og skal flyttes tilbake til Godåkk der det opprinnelig stod. Vi gikk dit og så på de nye tuftene før vi fortsatte langs skogkanten mot Våle. Rett før vi kom dit så vi to rådyr på jordene. Så Våle og ned til Døvle, så gikk vi jordene ned til Døvlebekken og gikk til skytterbanen og så på det halvferdige nye skytterhuset. Så kryssa vi jordene og gikk opp på Vetan. Det ble veldig bratt på slutten, men vi traff akkurat på tårnet, og der passa det veldig godt med en pause. Så gikk vi ned til Kjærås og opp til Moa og så på stormannsgalskapen der. Den siste etappa gikk langs den gamle vegen til Berg og opp i gården på Lensmannsgården igjen. Tolv mann, 7,34 km. 1 t 34 min. gangtid, 4,7 km/t snittfart.
 • 24. oktober 2011: Vi møtte opp på parkeringsplassen ved Trollsvann. Vi gikk over dammen og inn på Trollstien på vestsida av Trollsvann. Den fulgte vi til Trollsvannsstua. Derfra gikk vi vegen forbi Svartvann og langs nordsida av Åletjønn. Så gikk vi sørover langs østsida av Åletjønn og tok pause på bålplassen midt på, med bål. Så gikk vi videre og over demningen i sørenden av vannet. Videre marsjerte vi vegen nedover langs Åletjønnselva før vi tok av mot vest og tok stien gjennom skogen tilbake til parkeringa. Skya og mildt oppholdsvær. Ni mann. 10,1 km lang tur, snittfart 5,3 km/t.
 •  GPS-spor fra turen 17. oktober 2011
  (Vis større kart)
  17. oktober 2011: Start fra Myre, dvs. vi parkerte litt inn på Hålandveien (Myregata). Gikk til Svensrød og fortsatte gammal veg mot Mørken. Denne gangen huska vi å ta av til høyre. Etter litt virring i et hogstfelt fant vi den gamle vegen igjen. Vel framme i Mørken så vi på all veden der. Videre gikk vi over et jorde og innpå traktorvegen til Gransetra. Pause i fjøset der da det regnte og blåste en del. Skikkelig høstvær, men mildt. Derfra gikk vi en gammal veg til Brånakleiva, ned kleiva og opp til Bångunrødåsen. Prøvde å gå ned til Blåsopp, men det var for bratt. Så vi gikk til Bångunrød, ned til Svensrød og tilbake til start. 8,58 km, 1.44 timer gangtid, 20 minutter pause. Snitt 4,9 km/t. Ni mann.
 • 10. oktober 2011: Vi parkerte ved Kodal kirke og gikk nordover. Til slutt kom vi ut på en hogstflate, og der så vi tre hjorter i skogkanten, ikke langt unna oss. De så ut til å være veldig overraska over å treffe på en gjeng mannfolk i måneskinnet. Videre gikk vi ut på ei hengemyr. Da Erlend datt gjennom med det eine beinet og myra bølga bortover som om den bare bestod av vann snudde vi og gikk litt lenger nord for å unngå myra. Vi kom i hvert fall fram til Hasåssetra til slutt, og tok pause på krakken der. Videre gikk vi over til Brudal og ned til Sletholt og så på alle severdighetene. Fra Sletholt gikk vi ut på hovedvegen og rusla ned Harabakken og tilbake til kirka. Ni mann. 2.02 timer gange, 25 minutter pause. Turen ble 9,9 km lang og dermed var snittfarta 4,8 km/t.
 • 3. oktober 2011: Pettersplassen var oppmøtestedet i kveld. Vi gikk Langevannnsvegen opp til Langevann, bort til Langevannsstua og opp den gamle setervegen i Påledalen. Da vi kom opp til Dalaåsen gikk vi mot Dalasetra og traff den nokså bra sjøl om det var litt usikkerhet om vi var på rett kurs en periode. Det var kjekt å ha GPS som kvalitetssikring at vi hadde riktig retning. Pause inne på setra inkludert skriving i hytteboka. Videre gikk vi opp til Faulemyråsane og opp og ned over åskammene før vi kom fram til den utplasserte brakka i Trolldalsskogen. Vi gikk vegen derfra og ned til Seterdalen, forbi Trolldalssetra og videre til Kalvegarden, Mila og ut Trolldalskleiva. Det var fint og stjerneklart heile vegen, men da vi kom til Trolldalen kom det plutselig ei regnskur. Innen vi hadde kommi tilbake til bilene var skura over. 9,3 km lang tur. Åtte mann.
 • 26. september 2011: Vi parkerte ved den nå nedlagte butikken til Bjarne Hynne på Tolsrød. Så gikk vi over vegen til Torpeskolen og gikk den gamle vegen gjennom skogen til Hallenstvedt. Da vi kom fram på jordene bøyde vi av sånn at vi kom fram litt vest for vestre Hallenstvedt. Vi fulgte grusvegen mot Strandemyr. Et sted mista vi den, og fulgte i steden jordekanten, men ved Strandemyr fant vi den igjen. Vi fortsatte så vi var i ferd med å gå rundt Nesåsen, men plutselig bøyde vi av mot øst og gikk oppover. Så kom vi innpå stien, og vi fulgte den opp til Tranumkollen. Der tok vi pause med et supert nordlys som underholdning. Vi gikk sørover langs toppen og kom ned på traktorvegen mellom Strandemyr og Hallenstvedt der vi gikk i stad. Derfra fulgte vi samme rute tilbake til start. Åtte mann.
 • 19. september 2011: Vi starta fra Bakkeskau denne gangen. Planen var å gå vegen mot Skarsholt og så gå over til Lauvås. Etter hvert innså vi at vi var heilt sikre på at vi ikke visste hvor vi var. En sjekk med GPS-ene viste oss at vi var på veg tilbake der vi kom fra. Samtidig med alt dette var det et skikkelig skybrudd, noe av det verste Ganglaget har opplevd. Vi bestemte oss for å gå til Haugberghytta i steden, og den fant vi. Vi hadde pause der. Regnet stoppa, og plutselig var det stjerneklart. Derfra fulgte vi stier tilbake til Skarsholt og vegen til Bakkeskau. Det var mye gåing i vegløst terreng denne gangen, moro. 6,92 km på 1.41 time. Det gir 4,1 km/t i snitt.
 • 12. september 2011: Vi møtte opp på Ønne. Så gikk vi den halvvegs nyrestaurerte vegen oppover mot Karistua. Der var det en gravemaskin i gang med å rydde stein etter ettermiddagens sprenging. Vi fortsatte opp bakkene mot Svindalen. På toppen tok vi en pust før vi gikk ned til Svindalen og opp til det nye uthuset i Svindalen. Det hadde regna tett mesteparten av vegen, så kaffipause inne passa bra i kveld. Så fortsatte vi opp Kattedalen og ut ved Nyork, ned til Vestby og nedover mot Nøklegård. Vi tok av inn til Engrønningen der Arild starta opp den gamle traktoren for oss. Så gikk vi en fin sti opp til Karistua og ned til Ønne igjen. Sju mann, 10,44 km, 02.09 gangtid og 0.30 stopptid. 4,9 km/t i snitt.
 • 5. september 2011: Vi starta i Vegger. Derfra gikk vi den gamle kirkevegen et stykke før vi tok til venstre og til høyre og gikk parallelt med kirkevegen til vi kom ut på Lognevegen. Et stykke oppover langs Lognevegen før vi tok av til høyre på stien som går mot Bustingen. Så fulgte vi ryggen på Bustingen oppover mot bålplassen. De tre som gikk først hadde ikke tid til å vente, og stoppa ikke på bålplassen som avtalt. Tåka kom sigende, og vi så ikke noe mer til de tre som ikke kunne vente. Etter pausen på bålplassen begynte det å regne litt. Vi fortsatte langs stien på toppen, vi skulle egentlig ta av til høyre, men gikk for langt. Dermed fortsatte vi og gikk på tvers over der slalåmbakken var før. Nå er det bare noen lamper igjen. Her fulgte vi traktorvegen ned til hovedvegen og gikk opp til Håsken og grusvegen langs bunkerene og den nyreparerte skogsbilvegen ned til Struten. Så gikk vi over til og kryssa Lognevegen og gikk tilbake til Vegger. Der stod de tre villfarne og venta på oss. De hadde tatt ei kortere rute. For oss som gikk full lengde ble distansen 9,45 km, gangtida 2.06, stopptida 30 minutter, snittfart 4,5 km/t. Ni mann med alle.
 • 29. august 2011: Etter ei helg og en mandag med forferdelig mye regn var det faktisk opphold da vi starta fra parkeringa ved Trollsvann. Vi gikk grusvegen til Trollsvannsstua. Der tok vi stien på åsryggen rett nordover for å mest mulig unngå våte partier. Etter hvert kom vi til Eikedalssetra. Her tok vi en kort pust før vi gikk videre oppover og nordover. Stien endra seg til en traktorveg og vi endte opp ved Hannevoldhytta, godt inne i Lardal kommune. Denne hytta er ei ubetjent turisthytte i DNT-systemet. Her tok vi pause. Det begynte å mørkne, så vi gjorde klar hodelyktene. Det ble bestemt at tilbaketuren skulle gå samme veg som vi gikk opp da ei mulig runde ville bli litt drøy. Så begynte det å regne. Ikke lenge etter møtte vi en deltaker som kom for seint til avmarsj, og derfor hadde sykla fra parkeringa og inn til Trollsvannsstua. Det ble velig mørkt på tilbaketuren, og vi holdt på å gå feil en gang. I tillegg ble svabergene veldig glatte. 9,42 km, snittfart på 4,3 km/t. To timer og tolv minutter gangtid. Ni mann inkludert den siste.
 • 22. august 2011: Start fra parkeringa ved Rennesik, gikk vegen mot Støvland og opp til Holtehedde. Ned mot Åsvann og østover igjennom skogen til Skåtansetra. Veg tilbake til parkeringa. 6,5 km og åtte mann.
 • 15. august 2011: Start fra Møyland barnehage. Gikk vegen til Døvle og til skytterbanen. Igjennom skogen til Ulspipa. Ned til Moa og forbi Kjæråsdammen og Kjærås. Opp til Vetan. Ned forbi Møyland og tilbake til parkeringa. Ni mann.
 • 8. august 2011: Start fra Kodal Idrettshus. Gikk nordover på løype som har vært brukt til Gråtassløpet og noe igjennom skogen. Til Ødegården og vegen til Gallis. Der fikk vi omvisning av Rikard Larsen på den gamle skysstasjonen og seinere hotell for fine fruer som han har flytta fra Dokka. Tre fulle etasjer med loft over det. Tolv meter høyt. 24 soverom. Dette blir et flott bygg etter hvert. Men det er mye arbeide. Vegen videre til Stivannet og skiløypa tilbake til idrettsplassen. Ni mann.
 • 1. august 2011: Grønn tur nr. 1, fra Heisetra. P-plass ved Nedre Heia. Skogsbilveg til Langevann. Sti forbi Hellenesdammen. Skogsbilveg opp Djupedalen. Bratt sti opp til Grevestein. Stifteklemme og gjestebok. Fin utsikt. Sti tilbake til Heisetra. Lengde ca. 9 km. Åtte mann.
 • 4. juli 2011: Grønn tur nr. 10, fra Vestby - Støfseren - Åsen - Hulebakken - Ambjørnrødplassen - Langevann - Torpesetra. Sørover til Bjønnevann. Her var det noe styggelig med mygg. Forbi Nyørk og Rønningen og tilbake til Vestby. Åtte mann.
 • 27. juni 2011: Grønn tur nr. 9: Vi møtte opp i Nordre Slettingdalen. Økonomien blant deltakerne er nok god da så å si alle kjørte i egen bil. Vi gikk på godt merka sti opp i skogen over åsryggen Haukeli, på traktorveg og sti opp til Brånan. Anders gikk først, og opp bakkene til Brånan greide han å få 16 skaumenn på seg. Flere andre i følget fikk også tre-fire stykker hver på seg. Stifteklemma ble brukt og gjesteboka signert. Så gikk vi nordover til kollen med Delefurua. Her ble det foreslått å forlenge turen med et parhundre meter opp til Flisefyr da denne grønne turen var så kort. Forslaget ble nedstemt, det ser ut til at deltakerne i Ganglaget er i fysisk forfall. Vi gikk bortom ei fin skogstue og en enda finere utedo før vi fortsatte på stien tilbake til parkeringa. 4,67 km var kveldens tur på, noe som er puslete i forhold til avstandene vi pleier å tilbakelegge. Bare en time og ti minutter gangtid. Tolv mann.
 • 20. juni 2011: Grønn tur nr. 8: Start fra Gravdal barnehage. Langs gårdsvegen til Nordre Holt, sti over til Folkestien på Gravdal, videre til Hunnestuveien. Gårdsveg nordover nesten til Hunnestuen. På sti og traktorveger opp Høgåsen, ned lia vestover til skiløypetraseen forbi Svartediket og til Stallane. Her var vi inne og signerte boka. Så gikk vi sørover mot Høgenhall. Da skjønte vi at vi hadde gått forbi stifteklemma. Det var bare en ting å gjøre, gå tilbake og inn på løypa igjen, følge den opp til Høgåsen. Der fant vi ut hvor vi gikk feil, vi hadde gått forbi en avstikker opp til toppen av Høgåsen. Fant klemma og signerte boka som ligger der. Så gikk vi ned og fortsatte der vi slapp på stien tilbake til parkeringa. Åtte mann, 10,23 km og snittfart på 4,8 km/t, gangtida ble to timer og åtte minutter.
 • 13. juni 2011: Grønn tur nr. 7: Start fra nordenden av Vivestadlinna. Skogsveg og sti opp til Lønnskollen. På vegen ned tok vi sti nordover og inn på skogsveg og ned til Åsgård. Veg sørover og over en ås og sti til Haugangårdene. Veg tilbake til parkeringa. Ca. åtte km, åtte mann.
 • 6. juni 2011: Grønn tur nr. 6: Start fra Langevann i Ramnes. Østsida av vannet og oppom Brattås. Skatvedtsetra, Gransetra over Langevannsåsen og tilbake til parkeringa. Varmt og lummert vær. Med noen regndråper. Ni mann.
 • 30. mai 2011: Grønn tur nr. 5: Start fra Fossheim i Høyjord. Sti over Lauvåsen og til Bergsvann. Pause der. Svein bada, sjøl om det ikke er lenge sia isen hadde gått. Vi skjøta på turen litt og gikk til Håsken, Gokartbanen og igjennom skogen til vegen mellom Elta og Sønset. Forbi grustaket og veg tilbake til parkering. Åtte mann.
 • 23. mai 2011: Grønn tur nr. 4: Start fra parkeringa ved Kleivern, sti rundt nordenden av vannet og litt ned på vestsida til stifteklemme. Her sporet vi av og gikk opp til Rolighet, videre skogsveg opp mot Dalsåsen. Pause i en skogsbrakke der for det blåste friskt i kveld. Videre noen hundre meter opp på toppen av åsen. Tilbake og ny skogsveg ned til Plassen. Vegen ut derfra og ut på Roaveien. Tilbake til Kleivern. Regn de siste ti minuttene. Bare seks mann i kveld.
 • 16. mai 2011: Grønn tur nr. 3: Start fra Vaggestad. Skogsveg og over myrlende til Røveren, Matskapet, Okseverpet igjennom Vaggestadskauen, snudde da vi kom tilbake til jordene, og gikk runden tilbake. Pause ved stifteklemma. Tilbake til parkeringa. Ni mann.
 • 9. mai 2011: Grønn tur nr. 2: Start midt i Dælæne, bratt opp til Skauen og videre til Vardås. Videre mot Bjørndal og Skorge og tilbake til parkeringa. Skogsveger nesten heile vegen. Sju km, åtte mann.
 • 2. mai 2011: Årets første grønne tur, start fra Heisetra. Skogsbilveg til Langevann. Sti forbi Hellenesdammen. Skogsbilveg opp Djupedalen. Sti opp til Grevestein. Bratt stigning opp til Grevestein. Stifteklemme og gjestebok. Fin utsikt. Sti tilbake til Heisetra. Lengde ca. 9 km. Ni mann.
 • 25. april 2011: Start fra Stålerødvannet. Gikk litt opp Lognevegen, tok skogsveg igjennom Stålerødskauen og forbi Logne og inn på Lognevegen igjen. Opp på Bustingen, pause på toppen. Ned på Håskenveien og langs åssida og ned til Struten på en veldig ødelagt skogsveg, videre til Boroa og Logneveien tilbake til Stålerødvannet. Sju mann.
 • 18. april 2011: Fra Møyland barnehage. Gikk over Vetan med en liten pause der og til Kjærås. Den nye vegen til Moa og befaring på nye bygninger og anleggsarbeide der. Der driver det en optimist. Videre opp mot Ulspipa, men ikke oppom, og igjennom skogen , ny pause her og til Skytterbanen. Døvle og vegen tilbake til barnehagen. 13 mann.
 • 11. april 2011: For siste gang i vinter tok vi turen Solhaug - Halum - Sokka - Hotvedt - Askedal - Damrønningen - Storemyr. I gapahuken ved Storemyr hadde en med sjukemelding et bra bål i gang. Videre tversover til skogsbilvegen til Haugberg og via konteinerne, Byttingen og Haugberg tilbake til Solhaug. Tolv mann inkludert to i seniorgruppa.
 • 4. april 2011: Solhaug - Halum - Sokka - Hotvedt - Askedal - Damrønningen - Storemyr. Der møtte vi senioravdelinga i ganglaget som begynner en halvtime før oss vanlige. De var ferdig med pausa da vi kom til Storemyr og vi tok med glede over det varme bålet. Etter pausa vassa vi over i smeltevann og hard snø til skogsbilvegen til Haugberg. Videre forbi konteinerne - Haugberg og tilbake til Solhaug. 10 km, 6,1 km/t i snitt denne gangen, det gikk fort. 15 mann.
 • 28. mars 2011: Fra Solhaug. I høy fart langs vegen til Halum, ned til Sokka og opp til Hotvet. Stopp for å puste her. Videre til Askedal (ny pustestopp), over til Damrønningen og opp til Storemyr. Litt glatt i bakkene. Pause. Så gikk vi i de gamle spora våre over til skogsbilvegen til Haugberg. Ved kontainerne tok vi en pustepause før vi gikk raskt tilbake til Solhaug. 6,0 km/t i snitt. Elleve mann. Det var så lyst at vi ikke trengte lys før etter pausa.
 • 21. mars 2011: Pettersplassen og på glatte veger opp til Ambjørnrød. Videre i åtte dager gamle beltevognspor. Det var litt bløtt i sporet, men det gikk greit. En pust i bakken ved Trytebergjet, så videre inn til Bjørkedalen og opp mot Trolldalssetra. I vegen der satt det tre karer som hadde tjuvstarta på turen. Til gjengjeld hadde de tent bål for oss. Etter pausa fortsatte alle ut til Kalvegarden, videre til Mila og ned Kleiva til Trolldalen. Så tilbake til Pettersplassen. 16 mann med de tre som starta først. 8,6 km, snittfart 5,3 km/t.
 • 14. mars 2011: Fra Pettersplassen - Ambjørnrød. Videre var det ikke brøyta, men det var kjørt med beltevogn dagen før, og spora var fine. Trytebergjet - Bjørkedalen - Trolldalssetra. Der tok vi pause i vegen. Merkelig nok hadde vi kjent røyklukt et stykke alt, men så på det som innbilning. Overraskelsen ble stor da vi etter pausa passerte et bål i full fyr bare rett rundt svingen for der vi hadde sitti. Ingen mennesker derimot. Vi fortsatte til Kalvegarden og Mila og gikk ned Kleiva til Trolldalen. GPS-en visa at det var 90 høydemeter ned Kleiva, godt vi ikke gikk opp. Så gikk vi tilbake til Pettersplassen. Like før vi kom utpå hovedvegen tok vi igjen to som hadde starta en halvime før oss. Det var de som hadde laga det andre bålet. Med dem var vi elleve mann i kveld.
 • 7. mars 2011: Til ei forandring gikk vi i dag fra Pettersplassen i Stein. Løypa ble kjørt opp med beltevogn dagen før, og vi var spente på om sporet var bra. Opp til Ambjørnrød var det brøyta og litt glatt. Men videre opp til Langevann var det traktorspor i bunnen og fint føre. Fra Langevann og opp Bjørkedalen var det bare beltevognspora, men det gikk fint å gå i dem. På toppen før Trolldalssetra tok vi pause med bål. Så gikk vi videre til Kalvegarden. Derfra var det brøyta et stykke, så gikk vi inn på beltevognspora igjen. Vi gikk forbi Mila og til Kleiva. Der var det bare et gammalt snøskuterspor, men det gikk fint. I Trolldalen var det fint føre, og vi rusla raskt tilbake til Pettersplassen. Sju mann. 8,7 km, snittfart på 5,4 km/t. Gangtid på 1.36.
 • 28. februar 2011: Som vanlig Solhaug - Halum - Sokka - Hotvet - Askedal. Denne gangen gikk vi som vanlig om Damrønningen til Storemyr. Pause der. Lett vassing over til Haugbergvegen. Noe snø i vegen den første biten, men lenger ned hadde Rune brøyta. Fin tur tilbake via Haugberg til Solhaug. Elleve mann. Høy fart, 5,7 km/t i snitt. 1.45 gangtid, 9,96 km.
 • Fra bildegalleriet februar 2011:
  Kaffipause i Storemyr (21/2-2011).
  21. februar 2011: Solhaug - Halum - Sokka - Hotvet - Askedal. Så alternativ rute gjennom skogen et stykke. Vegen blir litt lengre, men vi unngår mye av den bratte bakken mot Storemyr. Pause i Storemyr, så vassing i snø over til skogsbilvegen fra Haugberg. Der var det litt snø i vegen, men vi kom snart til nybrøyta veg. Haugberg og tilbake til Solhaug. Denne gangen holdt vi høy snittfart, 5,8 km/t. Elleve deltakere.
 • 14. februar 2011: Som vanlig start fra Solhaug. Så standard prosedyre: Halum - Sokka - Hotvet og Askedal. Også denne gangen prøvde vi alternativ veg opp til Storemyr, og denne gangen greide vi det. Framme i Storemyr hadde vi pause med bål. Så gikk vi over til Haugbergvegen. Den var heldigvis brøyta, og da gikk turen ned til Haugberg og videre opp til Solhaug lett. Tolv mann.
 • Fra bildegalleriet januar 2011:
  Ring rundt månen (17/1-2011).
  7. februar 2011: I snøvær la vi ut på den vanlige turen fra Solhaug. Videre mot Halum - Sokka - Hotvet og Askedal. Der hadde en av oss fått det for seg at det kunne være moro å prøve den andre vegen oppover til Storemyr. Og det prøvde vi. Vi gikk og gikk, og etter hvert begynte det å gå nedover. Da fikk vi mistanke om at noe var feil. Vi kom ut på vegen bare noen hundre meter lengre fram enn der vi tok av. Det var bare å gå videre opp til Storemyr. Pause der, inkludert leiting etter ei hodelykt. Over til Haugbergvegen og vassing nedover i etter hvert en god del nysnø. Sia snøen var våt ble det tungt å gå tilbake til Solhaug. 11,38 km denne gangen, 2t06m gangtid, 18 min. pause. Snittfart på 5,4 km/t. Elleve mann.
 • 31. januar 2011: Solhaug - Halum - Sokka - Hotvet - Askedal - Storemyr. Pause der. Vassing over til Haugbergvegen. Nå var den brøyta heilt opp, og turen gikk lett ned til Haugberg og tilbake til Solhaug. Tolv mann.
 • 24. januar 2011: Fra Solhaug som vanlig. Videre langs vegen til Halum - Sokka - Hotvet - Askedal - Storemyr. Glatt de siste bakkene opp til Storemyr. Pause. Vassing i snø over til Haugbergvegen, men nå begynner løypa å bli bra opptråkka. Litt snø i vegen ned til kontainerne. Fint brøyta videre. Ned til hovedvegen ved Haugberg og tilbake til start. Ni mann.
 • 17. januar 2011: Start på Solhaug. Hotvet - Askedal. Stopp der for å se på det lure takmåkingsinstrumentet til Ivar. Videre opp til Storemyr. Pause med bål. Flott måneskinn i kveld, stor ring rundt månen. Så vassa vi i tung snø over til Haugbergvegen og vassa nedover mot Haugberg i 20 cm nysnø. Fra konteineren var det brøyta, så resten av vegen gikk det lett. 10,8 km, snitt 5,7 km/t, gangtid 1.58 og pause 0.27. Tolv mann.
 • Fra bildegalleriet desember 2010:
  Arild i 20 kuldegrader (6/12-2010).
  10. januar 2011: Fra Solhaug. Gikk den vanlige ruta om Hotvet - Askedal - Storemyr og Haugberg. Mye og tung snø å vasse i fra Storemyr til Haugbergvegen, så beina måtte løftes veldig høyt. Men nå var det brøyta heilt opp, så det var lett å gå derfra. Tolv mann, 5,7 km/t snittfart.
 • 3. januar 2011: Fra Solhaug. Vi gikk langs vegen til Stålerødvannet og så i skuterløypa opp til Lognevegen og til Logne. Der gikk vi den gamle kirkevegen mot Vegger og ned til Damstua. Pause der. Så ned til Vegger og tilbake kirkevegen, men vi tok av og gikk ned til Stålerød via Ulvekula. Tilbake til Solhaug på vegen. Der stod Steinar og venta, han trudde vi skulle gå den vanlige runden om Storemyr. Derfor hadde han møtt opp i Storemyr i god tid og fyra opp bålet for oss da han ikke kunne gå sjøl denne gangen. Han venta forgjeves. 13 mann i kveld, 6,49 km, snittfart 4,8, gangtid 1.21 og pause 27 min.
 • 27. desember 2010: Juleferie.
 • Fra bildegalleriet desember 2010
  Svein i 20 kuldegrader (6/12-2010).
  20. desember 2010: Fra Solhaug. Halum - Sokka - Hotvedt - Storemyr. Vi gikk ikke om Askedal da det var siste gangen før jul og Steinar ikke var med. I Storemyr venta Jan og Hanne med tent bål, og vi grilla medbrakt ribbe og pølser. Litt lenger pause enn vanlig. Videre over vegen til Haugberg var det litt traktorspor, men så ble det vassing i djup snø. Noen steder til livet. Heldigvis var det brøyta da vi kom halvvegs ned til Haugberg. Videre til Haugberg og vegen tilbake til Solhaug. Ni mann. 8,36 km, snitt 5,2 km/t, gangtid 1.35 og pause 40 min.
 • 13. desember 2010: Start fra Solhaug. Gikk den vanlige ruta om Hotvet - Askedal - Storemyr og Haugberg. Minus 18–19 grader. Sju deltakere.
 • 6. desember 2010: Vi starta fra Solhaug som sist, og gikk Halum - Sokka - Hotvet - Askedal - Damrønningen - Storemyr. Pause der. Vassing i snø tversover til vegen til Haugberg. Den var ikke brøyta sia sist, så det ble vassing mot Haugberg. Men halvvegs nede var det brøyta, så derfra gikk det lettere. Vegen tilbake til Solhaug. Det var skikkelig kaldt i kveld, da vi passerte Jøran var det -25. Åtte mann deltok. Lengde 9,95 km, snitt 5,6 km/t, 1.46 gangtid og 0.34 pause.
 • Fra bildegalleriet desember 2010:
  Arvid i 20 kuldegrader (6/12-2010).
  29. november 2010: Start fra Solhaug, en deltaker hadde bursdag og fikk bursdagssang ved oppmøtet. Første tur på vinterruta denne vinteren på grunn av mye snø. Vi gikk fra Solhaug langs hovedvegen til Halum, ned til Sokka, bort til Halum og opp til Hotvet. Opp til Askedal og bort til Damrønningen. Derfra og bort til vegen til Storemyr var det ikke nybrøyta, og vi måtte vasse i litt snø. Vel framme i Storemyr tok bursdagsbarnet fram kake, til stor glede for alle. God pause. Over til vegen til Haugberg var det mye snø, men det gikk fint å vasse. Men vi ble litt overraska over at det ikke var brøyta derfra og ned til Haugberg. Det var bare å ta i og gå, det hadde vært brøyta der før så det var ikke mye snø. Tungt var det, da det var langt å vasse. Framme ved Haugberg kom vi ut på brøyta veg og gikk ned til hovedvegen og tilbake til Solhaug. Kald vind fra NNØ og sju deltakere. 10,34 km, snittfart 5,4 km/t, gangtid på 1 t 55 min. og pause på 41 minutter.
 • 22. november 2010: Fra Stålerødvannet, vi gikk oppover Logneveien i snøskuterspor. Der vegen ender fortsatte vi i løssnøen på traktorvegen langs Langevann og den nye skogsbilvegen mot Vegger. Da vi kom til vedaplassen til Ludvig gikk vi inn i brakka hans og tok pause. Vi fyra i ovnen, men må si at ni mann i den vesle brakka ble trangt. Videre gikk vi opp gjennom skogen til jordene nord for Øvre Vegger og den gamle kirkevegen til Logne og langs Logneveien tilbake til Stålerødvannet. Ni mann, 8,01 km på 1 time og 39 minutter. Det gir et snitt på 4,8 km/t. Stopptida var på 31 minutter.
 • Fra bildegalleriet desember 2010:
  Steinar i 20 kuldegrader (6/12-2010).
  15. november 2010: Vi starta fra Øvre Vegger. Derfra gikk vi i snøen nordover og ned til vedaplassen til Ludvig. Så gikk vi oppover den fine nye skogsbilvegen mot Langevann, men rett før vi kom fram til vannet tok vi til venstre og gikk parallelt med hovedvegen så vi kom fram bak Nes. Vi gikk ut til Nes og opp mot Kleivern. Før vi kom dit tok vi av og gikk opp mot Tranumkollen. Etter de verste bakkene tok vi bålpause, før vi fortsatte opp til toppen. Heldigvis hadde noen bikkjefolk tråkka ordentlig sti i snøen opp til toppen. Fra toppen (under høyspentmastene) gikk vi bort til mobilantenna og fulgte lavspentlinja derfra ned til Øgården. Så gikk vi ut på hovedvegen og rusla på veg tilbake til Vegger. Ni mann. 7,42 km, 4,5 km/t, 1.48 bevegelse og 0.59 pause.
 • 8. november 2010: Start fra Pettersplassen. Gikk vegen til Langevann, bort til Speiderhytta, opp Påledalen til Dalaåsen. I kveld gikk vi rett på Dalasetra, takket være gps-en til Roy Henning. Pause på setra. Loggføring i hytteboka. Traktorveg ned til Bjørkedalen. Tilbake til Langevann og vegen til Pettersplassen. Ni mann.

 •  GPS-spor fra turen 1. november 2010
  (Vis større kart)
  1. november 2010: Vi starta fra Bakkeskau. Videre var det vanskelig, vi greide til og med å lage ei sløyfe på ruta vår da vi fort mista retninga i den tette skogen. Men vi kom til slutt ut på vegen fra Haugberg mot Storemyr. På vedaplassen tok vi pause med bål. Videre gikk vi til vegen slutta og gikk relativt rett gjennom skogen til en veg som vi fulgte ned til Pisserød. Derfra fulgte vi veg og sti som endte ut på hovedvegen omtrent ved avkjøringa til Skarsholt. 7,96 km, bare 4,4 km i snittfart på grunn av mye tett skog. Bevegelsestid på en time og 48 minutter og 59 minutters stopptid. Elleve mann.
 • 25. oktober 2010: Start fra Myre, dvs. vi parkerte litt inn på Holandveien. Gikk til Svensrød og fortsatte gammal veg mot Mørken, men vi glømte å ta av til høyre. Vi måtte da gå gjennom litt skog og over jordene for å komme til Mørken. Vel framme så vi på den flotte vedaplassen der. Videre gikk vi traktorvegen til Gransetra. Pause med bål der. Derfra gikk vi en gammal veg til Brånakleiva, ned kleiva og opp til Bångunrødåsen. Så tilbake til Bångunrød - Svensrød og tilbake til start. Fint vær. Data fra GPS-en: Gangtid: En time og 38 minutter, lengde: 8,61 km, snittfart: 5,2 km/t og stopptid 30 minutter. Åtte mann.
 • 18. oktober 2010: Start fra Bakkeskau. Gikk gjennom skogen og til Vidaråsen. Der gikk vi vegen via Hestehølen til Ønnedammen. Sørover langs vestsida av elva ned til jordene i Nedre Slettingdalen. Vestover på veldig dårlig skogsveg og til Øvre Slettingdalen. Forbi hareinngjerdinga i Nordre Slettingdalen og vegen til Søndre Slettingdalen. Forbi masse bilvrak og sørover jordene. Gamlevegen ned til elva. Pause der den gamle brua over elva var. Vestsida av elva på den gamle vegen til Slettingdalsbrua. Hovedvegen tilbake til Bakkeskau. Ni mann gikk 9,23 km på 1 t og 48 min. 35 minutter pause og snittfart på 5,1 km/t.
 • Fra bildegalleriet oktober 2010:
  Kaffipause m/bål der den gamle brua til Slettingdalen lå (18/10-2010).
  11. oktober 2010: Start fra Møylandsletta, gikk opp delvis via sti og mye utafor sti til masta på Skør. Derfra gikk vi ned ei skikkelig bratt li for så å gå tilbake til der vi var før vi kom til masta. Videre nordover Skørsåsane og opp på Sjuberget. Pause med bål der. Videre ned til Sukke og Moland. Veg forbi Skjeggerød, en runde i Skjeggerødtunet og tilbake til Møylandsletta. Åtte mann. 5,77 km, 4,5 km/t i snitt og gangtid på en time og 17 minutter.
 • 4. oktober 2010: Vi starta fra Gulliskolen i dag. Turen begynte opp til Gjermundrød og derfra fortsatte vi på den sølete traktorvegen over til Vinnelrød. Så gikk vi (med GPS-hjelp) over jorder og gjennom skog til vi kom på en veg som fortsatte til Bergan. Der gikk vi inn i skogen mot Rød og hadde kaffipause med høstens første bål. Så gikk vi til jordene ved Rød, fulgte dem opp til Skjelland og gikk vegen til Gulli. Der fikk vi omvisning på restaurerings- og ombyggingsprosjektet til Torstein. De siste metrene gikk vi over jordene tilbake til skolen. Tolv mann.
 • 27. september 2010: Start fra Møyland barnehage, gikk opp forbi vanntanken og opp til Vetan. Ned til Kjærås og gjennom Åsen hyttefelt. Pause utafor hytta til Harry. Videre over jordene på Tunheim og opp til Askjem. Vegen et stykke og igjennom skogen til Orheimfeltet. Vegen tilbake til barnehagen. Sju mann. 7,8 km.
 • 20. september 2010: Start fra Gallis i skikkelig vind og regn! Først så vi på giganthuset som blir satt opp på Gallis. Virkelig imponerende å flytte og gjenoppbygge et så stort bygg med tømmerkasse. Så gikk vi innover i skogen til gården med klokker. Derfra fulgte vi gråtassløypa til vi kom inn på grønn tur nummer ti. Den fulgte vi til Rismyr. Så gikk vi gjennom Rismyrfeltet til idrettsplassen i Kodal. Der hadde vi pause på benkene utafor klubbhuset. Videre gikk turen skiløypa på østsida av Stivannet og så gikk vi over bekken mellom Stivannet og Gallisvannet. Siste etappe gikk da langs vegen tilbake til Gallis. Av ukjent grunn, kanskje på grunn av det forferdelige været, var det bare fem mann med. Men vi holdt høy fart, snitt på 5,2 km/t, vi gikk 8,35 km i 1 time og 36 minutter, 27 minutter med pause.
 • 13. september 2010: Start fra Møyland barnehage. Vi gikk til Møyland, opp til vanntanken og videre opp til Vetan. Der tok vi fem minutter før vi gikk videre ned til Kjærås. Fra Kjærås gikk vi opp til Moa, og der så vi stormannsgalskap i praksis. Stikkordet er vegbygging. Pause i Moa. Så gikk vi inn i skogen og traktorveg opp bakken og til Rønningen. Videre på sti gjennom skogen nesten ned til skytterbanen og så fulgte vi vegen bort til Døvlehamna. Herfra gikk vi asfaltvegen tilbake. 7,05 km, 4,9 km/t i snittfart. 26 minutter stopp og en time og 25 minutters gangtid. Åtte mann.
 • 6. september 2010: Start fra Pettersplassen på Stein. Opp Langevannsvegen til Langevann og opp Bjørkedalen. Videre til Trolldalssetra, pause der. Skogsveg mot Trolldalen, ned kleiva og til Dalen. Tilbake på Langevannsvegen og til Pettersplassen. 9,7 km på ni mann.
 • Vis ganglagsturene i august 2010 på et større kart
  30. august 2010: Start fra Vestistua på Ønne. Gikk vegen opp til Karistua og skogsvegen videre over til Svindalen. Inspeksjon i Øvre Svindalen av nybygget og låvebrua pluss en kort pause for GPS-diskusjon. Så gikk vi oppover Kattedalen med en avstikker til den store beverdemningen som er bygd inne i skogen. Videre nordover via Nyørk til Vestby. Ny kort pause for å diskutere GPS. Derfra gikk vi vegen til Nøklegård. Der tok vi en tur oppom Roger C. og så på båten hans før vi gikk stien tversover tilbake til Ønne. Der oppdaga vi at en deltaker hadde starta en times tid etter oss, så han får vel få godkjent deltakelse på det. 9,41 km lang tur denne gangen, 38 minutters stillstand for å prate om GPS, bevegelsestid på en time og 57 minutter. Det gir snittfart på 4,8 km/t. Sju mann inkludert han som gikk aleine.
 • 23. august 2010: Start i Lykkja, mot vest over Åmotåsen. Vi beundra byggverket til Roy Henning, Alf og Vidar, et eksempel til etterfølgelse når det gjelder pauserom. Gjennom Leirdal til Hallenstvedt og opp bakken mot Strandemyr. Nordover langs ryggen av Guslandåsen (Hallenstvedtåsen?) til Øgården. Nord på fylkesveg 307 og øst opp mot Bakkevannsfjellet som vi, etter stor risiko og mye slit besteg fra nordsida, pause der. Etterpå gikk det nedover! Til Rolighet, Nedre Vegger og gamlevegen sørover til Lykkja. På vegen dit stoppa vi ved ei svær gran som ble brukt som telefonstolpe til den første telefonlinja til Vegger, ca. 1920. Den står fortsatt fint og er kanskje den eldste telefonstolpen i landet. Det ble så mørkt på slutten at vi måtte bruke lys. Ni mann, turen ble 7,6 km lang, vi gikk i en time og 35 minutter og hadde pause/stod stille i 35 minutter. Snittfarta ble 4,7 km/t.
 • 16. august 2010: Start fra Stålerødvannet, og så gikk vi den gamle vegen som går parallelt med Logneveien. Vi kryssa så Logneveien og gikk oppover stien som går på åskammen på Bustingen. Oppe på Bustingen tok vi pause på bålplassen før vi gikk over åsen og ned den gamle slalåmbakken. Så gikk vi til Langevann og over myra i enden av vannet og på traktorvegen til snuplassen i enden av Logneveien. Denne fulgte vi ned til Stålerødvannet. Halve turen gikk i regnvær, men det var mildt. Ni mann gikk 8,74 km med ei snittfart på 4,8 km/t. Gangtida var 1 time og 48 minutter.
 • Fra bildegalleriet august 2010:
  Holtehedde (9/8-2010)
  9. august 2010: I kveld starta vi fra Rennesik. Derfra gikk vi skogsbilvegen inn mot Myråsen. Der tok vi den blåmerka løypa sørover og oppover til Holtehedde. Vel oppe på toppen tok vi oss en velfortjent pause for å nyte utsikten over Andebu. Da visa det seg at flere av oss hadde fått skaumann på seg på turen opp. Både en, to og tre stykker. Videre gikk vi på stien sørover og nesten ned til Åsvann før vi tok til venstre da vi kom utpå skogbilvegen. Den fulgte vi ned til Pålehølet. Derfra gikk vi hovedvegen tilbake til Rennesik. Turen ble 7,51 km lang, med snittfart på 4,9 km/t. Bevegelsestida var 1 time og 32 minutter. Sju mann.
 • 2. august 2010: Start fra Trollsvannparkeringa, gikk sti til sørenden av Åletjønn, nordover på østsida og inn på veg nordøstover. Opp på Brånan. Pause der. Videre til Grøntjønn og tilbake på vegen og mot Trollsvann, men halvvegs tok vi sti forbi Stutaue og tilbake til parkeringa. Det ble mørkt på slutten. Lang tur i kveld, 13,7 km. Seks mann.
 • 26. juli 2010: Grønn tur nr. 9 og 10. Vi tok først nummer ti med start fra Rismyrfeltet. Sti til jettegryta i Brekkeskauen. Videre til Dammen og ei runde så vi kom tilbake til start. Dette ble alt for lite, så vi kjørte til Vaggestad og begynte på tur nummer ni. Der møtte vi en deltaker som hadde tatt feil tur først, men han tok denne turen en gang til nå som han møtte resten av Ganglaget. Traktorveg og sti til Napperød. Inn på fylkesveg 290 et stykke. Så opp Merradalen og inn i Haughemskauen. Sørover til gammal kodalveg og retur tilbake til start i samme løype. 6,36 km og med en time og sju minutter bevegelsestid ble snittfarta 5,6 km/t. Sju mann.
 • 19. juli 2010: Sommerferie.
 • 12. juli 2010: Sommerferie.
 • Fra bildegalleriet juli 2010:
  Utsikt over Damvann (5/6-2010)
  5. juli 2010: Grønn tur nr. 8. Vi begynte fra Andersbonn. Sti nordover til forbi Stordåpan, videre nedover til åsen over Damvann. Pause her. Derfra gikk vi nordover og ned et imponerende juv ned til Farmensetra og Damvann. Langs Damvann til grusvegen, og opp grusvegen til der vi tok pause tidligere på turen. Vi gikk en ekstra omveg videre nordover og tilbake til Andersbonn. Mange bratte bakker, flere var ordentlig svette. Lengda målt med GPS ble ni km. Elleve mann.
 • 28. juni 2010: Grønn tur nr. 7: Start fra Snappen, gikk vegen inn til Svindalen. Vi gikk oppom Øvre Svindalen, ned igjen og videre til Langemyr. Forbi Gjerstaddammen, Nommedammen og Rønningvannet og tilbake til Snappen. Sju mann.
 • 21. juni 2010: Grønn tur nr. 6: Start fra Torp skole, gikk vegen forbi Alfheim og Svingen til Nøklegård. Vi ble bedt på vafler etter turen i Svingen. Ved Rolighet gikk vi sti igjennom skogen til Oserød og videre til Hallenstvedt. Over jordene og gamle skolevegen tilbake til Torp skole. Så kjørte vi til Svingen, der serverte Britt og Håvard vafler og kaffi. Så det ble altså ikke noe ekstra lengde på turen i kveld. Ni mann.
 • 14. juni 2010: Grønn tur nr. 5, men gjorde den lengre ved å starte fra Bakkeskau. Derfra igjennom skogen til Nordre Skarsholttjønn. Videre gikk vi igjennom skogen og inn på skogsveg mot Østre. Skogsveg og i terreng til Tjønnåsen over Søndre Skarsholttjønn. Nordover til Lauvås. Pause der. Sørover til Haugberghytta og Pisserødmyra. Nordover til Østre, vegen tilbake til Bakkeskau. Sju mann.
 • 7. juni 2010: Grønn tur nr. 4: Start fra Haugan industriområde, gikk vegen mot Håsken og til Taranrødmoa, sørvestover til Skørsåsen. Så nordover på østsida av Skør og mot Sukke. Like før vi kom til Døvehjemmet tok vi sørover og inn på traseen til den gamle lysløypa. Igjennom et rufsete skogsstykke og over mot Hoksrødfeltet. Ned gangvegen mot Skjeggerød. Bortom det nye boligfeltet på Skjeggerødtunet, opp Ulvekula og vegen tilbake til industriområdet. Ni mann.
 • 31. mai 2010: Grønn tur nr. 3: Start fra Høyjord kirke. Gikk inn forbi Aulesjord og opp mot Klostervann. Veldig bratt skogsveg opp til Storås. Pause der og videre nordover åsen og bratt ned på østsida, veldig bratt der også. Tilbake forbi Aulesjord og til kirka. Ni mann.
 • Fra bildegalleriet mai 2010: Det er ikke alltid det er like fin sti. 24.05.2010
  24. mai 2010: Grønn tur nr. 2: Start fra Svensrød. Gikk gammal veg til Mørken. Der så vi på en flott vedaplass med masse tøft mekanisk utstyr. Videre gikk vi traktorvegen til Gransetra. Vi som hadde med det grønne arket gjorde et klipp med klemma der. Videre gikk vi en gammal veg til Brånakleiva, ned kleiva og opp til Bångunrødåsen. Derfra tilbake til start. Kald nordavind og regn under mesteparten av turen. 5°C Data fra GPS-en: Gangtid: En time og ti minutter, lengde: 6,2 km, snittfart: 5,3 km/t og stopptid 30 minutter. Åtte mann.
 • 17. mai 2010: Fri.
 • 10. mai 2010: Grønn tur nr. 1: Start litt nord for Sjue. Gikk opp på Korpefjell og ned til Villmarksleiren ved Illestadvannet. Langs østsida av vannet i steinur og rundt nordenden av vannet og opp til Høyjord skole. Små grusveger nesten tilbake til parkeringa. Ni mann, 6,7 km.
 • 3. mai 2010: Start fra Kodal kirke. Gikk vegen forbi Harebakken, og opp til Sletholt (Rotholt). Videre mot Brudal, men vi tok østover før vi kom dit og inn på stien til Hasåssetra. Pause på utemøblene på Nordre Hasåssetra. Skulle gå til Hov, men vi dreide for mye sørover og kom inn på vegen som går fra Hasåssetra til Kodal kirke. Åtte km og ni mann.
 • 26. april 2010: Start fra Stålerødvannet. Gikk vegen til Logne, gamlevegen forbi bjørnehiet og til Langevann. Ned mot Vegger, pause på vegen nedover. Videre til Rolighet og opp til Øvre Vegger. Igjennom skogen og til Stålerød. Vegen tilbake til Stålerødvannet. I kveld så vi ei elgku med kalv og litt seinere så vi et rådyr. Åtte km, seks mann.
 • 19. april 2010: Start fra Solhaug, gatelangs til Halum, ned til Sokka, videre til Hotvet og opp til Askedal, forbi Damrønnningen og opp til Storemyr. Igjennom skogen og over på skogsvegen til Haugberg. Nå var det nesten ikke snø igjen. Skogsbilvegen tilbake til Solhaug. Vi hadde kjøpt en konfekteske som vi ga til Asbjørn Gulli for brøytinga av skogsvegen i vinter. Åtte mann.
 • 12. april 2010: Start fra Solhaug, vegen til Halum, ned til Sokka og videre til Hotvet og opp til Askedal, forbi Damrønnningen og opp til Storemyr. Igjennom skogen og over på skogsvegen til Haugberg. Nå var det ikke mye snø igjen. Dette er nok siste turen på snø. Vegen tilbake til Solhaug. Gikk heile runden uten lys i kveld, men det var tussemørkt på slutten. Seks mann + en mann. Roy Henning starta etter oss, og vi så han kom oppe ved Haugberg når vi kjørte fra Solhaug. Arild mente visst at det var bedre med sykkeltur i kveld (merkelig) og møtte ikke.
 • 5. april 2010: Solhaug - Halum - Sokka - Hotvet - Askedal - Damrønningen - Storemyr. Pause der. Storemyr - gjennom skogen i snø til skogsbilvegen til Haugberg. Ned til Haugberg langs den og tilbake til Solhaug. 9,72 km lengde på turen, 6,4 km/t i snittfart, 1 time og 31 minutter gangtid og 43 minutter hviletid. Dette gjorde ti mann.
 • 29. mars 2010: Som vanlig i vinter starta vi fra Solhaug. Vi gikk langs hovedvegen til Halum, ned til Sokka, videre til Hotvet. Så gikk vi opp til Askedal, forbi Damrønningen og opp til Storemyr. Der ble overraskelsen vår stor da vi så at det var fyr i bålet ved gapahuken. Jan og Hanne hadde fyra opp for oss. Overraskelsen ble enda større da det visa seg at de hadde med nybaka eplekake til oss! Kaffi hadde de også koka. Etter en lenger pause enn vanlig gikk vi stappmette på eplekake gjennom skogen til den andre skogsbilvegen. Der det var åpent bar skaren oss fint, men inne i skogen var det tendens til å gå gjennom. Vi kom ut på skogsbilvegen og fulgte den ned til Haugberg. Så gikk vi asfaltvegen tilbake til Solhaug. Fantastisk fint i kveld, temperatur rundt null grader og klarvær med fullmåne. Vi kunne gå uten lys fram til pause. Åtte mann, dataene fra GPS-en sa følgende: 6,4 km/t snittfart, 10,48 km lang tur, gangtid på 1 t. 37 min. og stopptid på 44 minutter.
 • 22. mars 2010: Start fra Solhaug, vi gikk vegen til Halum, ned til Sokka og videre til Hotvet og opp til Askedal, forbi Damrønnningen og opp til Storemyr. Igjennom skogen og over på skogsvegen til Haugberg. Vassing i løs og råtten snø. Vegen tilbake til Solhaug. Lett regn på heile runden i kveld. Elleve mann
 • 15. mars 2010: Start fra Solhaug, så gikk vi vegen til Halum, ned til Sokka og videre til Hotvet og opp til Askedal, videre forbi Damrønnningen og opp til Storemyr. Videre igjennom skogen og over på skogsvegen til Haugberg. Fint å gå i kveld. Vegen tilbake til Solhaug. Minus sju grader og sju mann.
 • 8. mars 2010: Start fra Solhaug, vegen til Halum, ned til Sokka og videre til Hotvet og opp til Askedal, videre forbi Damrønnningen og opp til Storemyr. Videre igjennom skogen og over på skogsvegen til Haugberg. Flott å gå i kveld. Vegen tilbake til Solhaug. Minus tre grader. Ti mann.
 • 1. mars 2010: Start fra Solhaug, vi gikk vegen til Halum, ned til Sokka og videre til Hotvet og opp til Askedal, videre forbi Damrønnningen og opp til Storemyr. Det var nok 20–30 cm løssnø igjennom skogen og over på skogsvegen til Haugberg. Alle skogsvegene var brøyta. Hovedvegen tilbake til Solhaug. Minus 13 grader og flott månelys. Ti mann.
 • 22. februar 2010: Start fra Solhaug, gikk vi vegen til Halum, ned til Sokka og videre til Hotvet og opp til Askedal, videre forbi Damrønnningen og opp til Storemyr. Vi måtte vasse i 70–80 cm laussnø igjennom skogen og over på skogsvegen til Haugberg. Alle skogsvegene var brøyta. Vegen tilbake til Solhaug. Minus ti grader. Elleve mann.
 • Fra bildegalleriet februar 2010:
  Vassing i snø fra Storemyr (15/2-2010)
  15. februar 2010: Som vanlig starta vi fra Solhaug. Vi gikk nye varianten med å først gå til Halum, ned til Sokka videre til Hotvet. Så opp til Askedal, til Damrønningen og til Storemyr. Der møtte vi en som hadde gått motsatt veg. Vi hadde pause i gapahuken ved Storemyr. Så gikk vi i spora fra sist gjennom skogen til skogsbilvegen fra Haugberg. Den fulgte vi ned til Haugberg og gikk vegen opp til Solhaug. Tolv mann. Informasjonen fra GPS-en sier: Gangtid 1 time og 35 minutter, stopptid 24 minutter, tilbakelagt distanse 9,88 km og gjennomsnittlig gangfart 6,1 km/t.
 • 8. februar 2010: Start fra Solhaug, derfra gikk vi vegen til Halum, videre ned til Sokka og bort til Hotvet og opp til Askedal, videre forbi Damrønnningen og opp til Storemyr. Derfra igjennom skogen og over på skogsvegen til Haugberg. Alle skogsvegene var brøyta. Vegen tilbake til Solhaug. Minus 15–20°, ti mann.
 • 1. februar 2010: Start fra Solhaug, så gikk vi vegen til Halum, ned til Sokka og videre til Hotvet og opp til Askedal, videre forbi Damrønnningen og opp til Storemyr. Pause der. I kveld sang vi bursdagssangen, for Svein var 63 år i dag. Videre igjennom skogen og over på skogsvegen til Haugberg. Men den var ikke brøyta, så det gikk tungt i kveld også. Vegen tilbake til Solhaug. Minus 14–15 grader. Elleve mann.
 • 25. januar 2010: Som vanlig start fra Solhaug, men i kveld gikk vi vegen til Hotvet og opp til Askedal, videre forbi Damrønnningen og opp til Storemyr. Pause der, videre igjennom skogen og over på skogsvegen til Haugberg. Den var ikke brøyta, så det gikk tungt. Vegen tilbake til Solhaug. Minus 18–20 grader. Snøen har liggi på skogen sia jul, så global oppvarming har ikke kommi til Andebu. God gammaldags vinter. Tolv mann.
 • 18. januar 2010: Start fra Solhaug, gikk vegen opp til Haugberg og skogsvegen opp mot Storemyr, vassa i snøen til Storemyr og pause der. Gikk et stykke nedover vegen, men tok inn på traktorspor og til Askedal. Vegen tilbake til Hotvet, og vegen tilbake til Solhaug. 14 mann 10,5 km.
 • 11. januar 2010: Start fra Solhaug, gikk vegen til Haugberg og skogsvegen som var brøyta heilt opp i dag. Vassa i snøen over til Storemyr. Pause i gapahuken der. Vegen til Hotvet og vegen tilbake til Solhaug 8,4 km, 14 mann.
 • 4. januar 2010: Start fra Solhaug, gikk vegen til Berg. Fulgte beltevogn- og snøskuterspor mot Logne og nesten til Langevann. Pause ved snuplassen sør for Langevann. Tilbake samme veg. Det var tungt å gå for det ble veldig løst etter hvert. 15 mann, ni km. Minus 20 grader på postkassestativet på Berg.
 • 28. desember 2009: Start fra Solhaug, gikk vegen opp til Haugberg og brøyta skogsveg ganske langt opp, men det var et stykke vassing i 60 cm løs snø for å komme til brakka til Jan Erland. Pause der, fyra i ovnen, men pipa var tett så det ble litt utrivelig. Fire mann, det er kanskje flere som mener det er julefri, –men nei. Samme veg tilbake.
 • Fra bildegalleriet desember 2009:
  Grilling ved Trollsvann (21/12-2009)
  21. desember 2009: Start fra Trollsvannsparkeringa, gikk over demningen og opp Trollstien på vestsida av vannet. Lett å gå med litt lett snø på noen cm med et skarelag i midten. Ved Trollsvannsstua tente vi bål og grilla litt. Førjulsmoro. Det var 19 minusgrader. Med magene fulle gikk vi vegen tilbake til parkeringa. Ti mann, 3,4 km lang tur.
 • 14. desember 2009: Start fra Stålerødvannet, gikk oppom Logne og skogsveg et stykke og inn på vegen igjen og forbi Langevann. Vegen ned mot Vegger og opp på Veggeråsen. Litt i sikksakk der før vi gikk ned til Speiderhytta. Pause der, videre igjennom skogen til Logne og tilbake til Stålerødvannet. Noen kuldegrader men mindre snø enn sist. Tolv mann 8,1 km.
 • 7. desember 2009: Fra Stålerødvannet - Logne - Langevann - vegen ned til Vegger - opp til Øvre Vegger - Damstua. Pause der, videre gjennom skogen til Logne og tilbake til Stålerødvannet. Litt mer snø enn sist, men regn i kveld. Elleve mann, 8,3 km.
 • 30. november 2009: Start fra Stålerødvannet, gikk vegen mot Logne og forbi Langevann. Vegen ned til Vegger og opp til Øvre Vegger. Videre til Damstua. Pause der, videre igjennom skogen til Logne og tilbake til Stålerødvannet. Første turen med litt snø i høst. 13 mann, 8,3 km.
 • 23. november 2009: Start fra Møyland barnehage. Gikk opp til Møyland og vanntanken, sti opp til Vetan, ned på sørsida til Kjærås. Over vegen mot Askjemvannet, opp i hyttefeltet ved Askjemvannet. Pause på utemøblene ved hytta til Harry Thorvaldsen. Videre igjennom skogen og ned ei veldig sølete li etter graving til Tunheim og videre tilbake til barnehagen. 6,8 km. Tolv mann.
 • 16. november 2009: Gikk fra bensinstasjonen i Kodal, opp i Sti og forbi boligfeltet i kupert terreng opp til bygdeborgen på Kjempås. Videre til masta på Stiåsen. Pause med bål der. Videre nordover til Prestbyen, gammal bygdeveg til Stisvannet og tilbake til bensinstasjonen. Kort tur i kveld. Bare 5,2 km. Ti mann.
 • 9. november 2009: Start fra Solhaug, gikk til Haugberg og skogsveg sørover og igjennom skogen til Storemyr. Videre til grillhytta til Jan. Pause der. Skogsveg nesten til Askedal, sørover igjennom kratt, småskog og myr til Hasåssetra. Tilbake nesten samme vegen igjennom skogen. Storemyr og vegen tilbake til Haugberg og Solhaug. Tolv deltakere, 13 km.
 • 2. november 2009: Start fra Nordre Myre, gikk til Svensrød og tvers over skogen til Mørken. Skogsveg til Gransetra, pause i vedskjulet der, for det regnte godt i kveld. Vegen et stykke mot Gran, men vi tok av nordvestover, igjennom skogen og inn på skogsveg tilbake til Myre. Ti mann.
 • 26. oktober 2009: Start fra Vegger, gikk nordover og inn på vegen til Langevann, over på sørenden av vannet og over Håskenvegen. Opp på sørvestsida av Storås. Tvers over Storås og ned til Håskenvegen igjen. Over på nordsida av Langevann og Lognevegen et stykke. Igjennom Stålerødskauane og til Vegger. Ingen GPS i kveld, men det var nok en 9–10 km. Tolv mann
 • 19. oktober 2009: Start fra Rennesik, gikk vegen mot Støvland og blåmerka løype opp til Holtehedde. Båling der. Ned på sørsida, men her gjorde vi en feil og tok av vestover for tidlig, så vi måtte gå et stykke opp igjen for å komme inn på blåmerka løype som gikk over Åsvannskarvene og nedunder Seteråsen og ut på vegen ned til Pålehølet. Nesten nede satt en tre-fire uker gammal kattunge i vegkanten. Den var tam og Jan Olav tok den med. Han skulle jo ha ny katt snart likevel. Reven hadde nok tatt den ganske fort, og det er langt fra folk der, så den var nok forlatt i skogen. Vegen tilbake til Rennesik. 13 mann, ni km.
 • 12. oktober 2009: Start fra Pettersplassen som sist, gikk til midt på Langevann og opp Nilsedalen til Dalasetra. I kveld fant vi fram nesten med en gang, men vi hadde nok ikke greid det uten GPS. Pause på setra. Videre til Bjørkedalen, litt sørover på Rennesikvegen og skogsveg til Langevann. Vegen tilbake til Pettersplassen. Elleve mann og 9,1 km.
 • 5. oktober 2009: Start fra Pettersplassen, gikk til Langevann og opp Påledalen (opp ved speiderhytta). Skulle prøve å finne Dalasetra, men det var ikke lett i mørket så det måtte vi gi opp. Gikk vestover over åsene og ned på vegen mellom Rennesik og Trolldalssetra. Tok vegen nordover til Kleiva og ned til Trolldalen. Vegen tilbake til Pettersplassen. Åtte mann. Vi trur det var ca. ni km.
 • 28. september 2009: Start fra Kodal kirke, gikk til nedre og øvre Hov, igjennom skogen til Nordre Hasåssetra, pause der og videre til Søndre Hasåssetra. Igjennom skogen til Brudal. Litt på vegen og gjennom skogen til Sletholt (Rotholt). Vegen til Harabakken og over jordene tilbake til kirka. 9,4 km, elleve mann.
 • 21. september 2009: Start fra Kodal kirke, gikk over jordene til Harabakken og videre til Sletholt (Rotholt). Skogsveg til Brudal og igjennom skogen til Hasåssetra. Pause der og vegen tilbake til Kodal kirke. Sju mann som gikk 7,6 km.
 • 14. september 2009: Start fra Møyland barnehage. Skulle gå over Skørsåsane og ned til Døvle, men bomma som vanlig og fikk en runde nedom steinura, men vi kom ut ved Døvle til slutt. Over vegen og opp til Ulspipa. Pause der og videre til Moa. Vegen til Kjærås, over til østsida av Vetan og på jordene til Møyland. 8,5 km, seks mann.
 • 7. september 2009: Start fra Stålerødvannet, gikk opp Lognevegen og opp på sørsida av Bustingen. Ned igjen på nordsida og litt på vegen. Skogsveg til Struten, videre til Boroa og Lognevegen tilbake til Stålerødvannet. Åtte mann 8,8 km.
 • 24. august 2009: Start fra nordenden av Vivestadlinna, gikk opp til Lønnskollen, videre ned på nordsida og rundt østover og over en ny ås på sørsida av Lønnskollen og tilbake til parkeringa. 8,2 km, sju mann.
 • 17. august 2009: Start fra Merkedammen, gikk grønn tur til merkeklemme. Tok så av og opp på Skalhogg. Ned igjen og til Rososetra, Kallebergseter og Lindsverkseter, over Tolvmannsmyr og tilbake til parkeringa på Merkedammen. Ti mann som gikk ni kilometer.
 • 10. august 2009: Start fra Bakkeskau, gikk opp til Vidaråsen og opp til Karistua. Nordover til vegen til Vestby. Vi kom inn på vegen halvvegs oppe i bakkene, Vestby, Nyørk, Kattedalen og til Nedre Svindalen. Pause der. Videre over Hov og til Karistua, Ønne og vegen tilbake til Bakkeskau. Veldig vått med regn nesten heile turen. Åtte mann, 11,2 km.

 •  GPS-spor og bilder fra turen 3. august 2009
  (Vis større kart)
  3. august 2009: I øsende regnvær møtte vi opp på Trollsvannsparkeringa med håp om at det skulle letne utover kvelden. Vi begynte å gå gjennom skogen mot sørenden av Åletjønn. Her gikk vi i en bekk som vanligvis er en sti/traktorveg. Et parti som vanligvis er myrlendt hadde nå mye overvann. Vi gikk opp bakker der som vannet kom ned. Framme ved Åletjønn gikk vi over demningen og langs vannet mot nord til vi kom til bålplassen. Her tok vi pause før vi fortsatte rundt Åletjønn. Vi fulgte vegen forbi Svartvann til Trollsvann og gikk langs vegen på østsida av Trollsvann tilbake til parkeringa. Alle var relativt våte, sjøl om vi tok den korteste runden. 8,1 km turlengde, 5,6 km/t i gjennomsnittlig gangfart og gangtid på 1 t 26 min., ni mann.
 • 27. juli 2009: Start fra Pettersplassen, gikk til Langevann og videre til Bjørkedalen. Pause der. Videre ut på vegen ved Rennesik litt sørover og skogsveg tilbake til Langevann. Rundt på sørenden av vannet, igjennom skogen og veg til Ambjørnrød. Vegen tilbake til Pettersplassen. Seks mann og ni km.
 • 6. juli 2009: Grønn tur nr. 10: Merkedammen rundt pluss runde over Tolvmannsmyrane. 7,7 km, fem deltakere.
 • 29. juni 2009: Grønn tur nr. 9: Start fra Trollsvannsparkeringa, gikk over demningen og opp til Bjertnesstua under Tyriås. Videre til Lille Åletjønn, forbi Hvålseter, Kalvehølet og Hestedalsmyr og til Trollsvannstua. Vegen tilbake. To mann bada i Trollsvann når vi kom tilbake til parkeringa. Sju mann.
 • 22. juni 2009: Grønn tur nr. 8: Start fra Haugar, inn til Berggrenda og videre til Hagan, her gikk vi sørover til bygdeborgen og ned til Stigen og inn på løypa igjen nord for Bøenskolen. Opp på Ulebakkås og nordover til Honerødveien. Fulgte vegen tilbake til Haugar. 13 mann.
 • 15. juni 2009: Grønn tur nr. 7: Start fra Hagnes bru, sørvestover til Gunnerød, østover mot Kinarvika og Goksjø. Sti tilbake til Hagnes. Vi forlenga turen litt. Gikk til Øvre verket og nedover Hagneselva til Nedre verket. Her har det vært hammerverk og stor bosetting. Vegen tilbake til Hagnes bru. Ni mann som gikk sju km.
 • Fra bildegalleriet juni 2009:
  Snappeås (8/6-2009)
  8. juni 2009: Grønn tur nr. 6: Fra Snappen, opp til Snappås og ned til Heirønningen og Heivannet. Videre langs Svartoa med rester av demninger og handgravd kanal. Så ut på Heivegen og tilbake til Snappen langs vegen. En deltaker starta drøye ti minutter etter resten og tok dem igjen halvvegs og enda en deltaker starta en drøy halvtime etter resten og kom tilbake til bilene et par minutter etter oss andre. Ti mann, ca. sju km.
 • 1. juni 2009: Start fra Kodal sentrum, gikk på østsida av Stisvannet og Gallisvannet og opp på Hukenåsen. Tok en avstikker til Gallis og så på huset (Hotellet) til Richard Larsen. Videre til Ødegården. Pause der. Sti videre mot Kodal sentrum, men vi gjorde noe feil og havna på Brekke. Vegen tilbake til sentrum. 11,5 km. Seks mann.
 • 25. mai 2009: Start fra Rennesik, gikk forbi Skåtasetra, til toppen av Åsvannskarvene og blåmerka løype til Holtehedde. Pause der. Videre ned på nordsida og vegen mot Rennesik. I bunnen av bakkene gikk vi nordover (unntatt en som hadde nye støvler og gnagsår) og over demningen på Lindevann. Fulgte sti på østsida av vannet og vegen tilbake til parkeringa på Rennesik. Elleve mann. 8,1 km.
 • 18. mai 2009: Start fra dammen ved innkjøringa til sportsskytterbanen på Håsken. Vi gikk grønn tur nr. 2. Mursteinsåsen, Molandvannet og Galteryggen. Rundt gokartbanen. Her gjorde vi en liten avstikker inn på det gamle taksteinstøyperiet på Håsken. Der var det blitt lager for huselementer som tilhører Smiths Venner. Videre til sportsskytterbanen og tilbake til parkeringa. Det ble ikke lange turen i kveld. Ca. fem kilometer, for det var regn nesten heile tida.
 • 11. mai 2009: Start fra Døvle ved Set Installasjon. Grønn tur nr. 1. Gikk opp til skytterbanen og til Ulspipa, Moa og Kjærås. Opp til Vetan og ned til Møylandsletta. Rundt Skørsåsen og til Taranrød og tilbake til Døvle. 15 mann.
 • 4. mai 2009: Start fra Øvre Vegger. Gikk først litt nordover og så østover, kravla oss langs ei steinur under Veggeråsen før vi gikk opp på åsen. Nordover på denne og til Bergan. Ut på hovedvegen ved Nes og litt mot Dalsroa. Inn på grønn tur nr. 3 til Tranumkollen, ned til Ødegården og over vegen og opp på Bakkevannsfjellet. Østover til Rolighet og tilbake til Vegger. I kveld så vi både elg og grevling. Ca. 8 km. Men mye klatring, til sammen ca. 350 m. Ni mann.
 • 27. april 2009: Start fra Møyland barnehage, opp til Møyland og til Vetan. Ned på sørsida til kalkunhuset til Torbjørn. Rett opp åsen østover ved tribunen og til Åsen hyttefelt. Her ble det lang pause på hytta til Harry Thorvaldsen. Han visste at vi kom, og diska opp med masse ferdiggrilla pølser. Det ble nok flere kalorier enn det vi greide å gå av oss i dag. Videre til Tunheim og tilbake til barnehagen ved Møyland. Ni mann.
 • Fra bildegalleriet april 2009:
  Ved Storemyr (20/4-2009)
  20. april 2009: Fra Solhaug som ellers i vinter, Haugberg - Byttingen - Storemyr - grillhytta til Jan. Pause der. Det var litt snø på vegen i de siste bakkene. Så gikk vi ekstrarunden om Askedal og så ned til Hotvet og hovedvegen tilbake til Solhaug. 14 mann, 5,8 km/t snittfart, 10,3 km distanse og gangtid på 1 time og 47 minutter.
 • 13. april 2009: Vi starta på Solhaug som de siste gangene og gikk den vanlige vegen om Haugberg - Byttingen og til Storemyr. Der hadde vi pause i gapahuken med bålfyring (med egen ved som vanlig). Litt snø på midten, men det gikk greit. Så gik vi ned til Hotvet og ut på hovedvegen og fulgte den tilbake til Solhaug. Sju mann. 8,9 km lang var turen, og snittfarta var på 6,1 km/t.
 • 6. april 2009: Start fra Solhaug. Vanlig runde om Haugberg, Storemyr og til grillhytta til Jan og pause der. Vegen til Hotvet og tilbake til Solhaug. Gammal laus snø som vi sakk til bunnen i for hvert femte skritt. Ti mann.
 • 30. mars 2009: Gikk den vanlige runden fra Solhaug og hadde pause i gapahuken. Som vanlig var det kommi nysnø i helga, så det var ti cm tung snø å vasse i. Ingen hadde gått der siden forrige snøfall men det var greit å gå. Noen steder var det nesten bare slaps med litt snø på, mens andre steder kunne en gå på skarran som hadde et lite snølag oppå. Dette var første turen etter sommertidstillinga så nesten heile turen gikk uten å bruke lys. Åtte mann.
 • 23. mars 2009: Start fra Solhaug. Det var ikke kommi snø sia vi gikk sist. Gikk den vanlige runden om Storemyr, men nå gikk vi om grillhytta til Jan Brynjulfsen, og der var det varme i grillen etter at noen damer hadde vært der litt før oss. Videre tilbake til Storemyr og til Hotvet. Det var stygglatt fra Storemyr og ned til Hotvet. Vegen tilbake til Solhaug. Ti mann.
 • 16. mars 2009: Start fra Solhaug. Gikk den vanlige runden om Haugberg - Byttingen - Storemyr - Askedal - Hotvet - langs asfaltvegen til Solhaug. Det var kjørt opp traktorveg mye av turen, men det var en del vassing, for ingen hadde gått der det ikke var brøyta sia vi var der for to uker sia. Ti mann. 10 300 skritt.
 • 9. mars 2009: Fra Pettersplassen. Derfra gikk vi opp nybrøyta veg til Ambjørnrød. Så gikk vi videre på ubrøyta veg, men sia det har vært kjørt mye snøskuter der i vinter var det bra såle. Det var 20 cm snø fra helga, men en snøskuter hadde kjørt der kvelden før, så det gikk greit å gå. Etappa Langevann - Trytebergjet - Bjørkedalen - Trolldalssetra gikk skikkelig radig da vi hadde en rask kar i front som holdt tempoet oppe. Utafor Trolldalssetra hadde vi kaffipause med bål. Videre gikk vegen til Kalvegarden - Mila - Kleiva - Trolldalssaga og Trolldalen. Så var det på brøyta veg tilbake til Pettersplassen. 13 mann, 8,72 km, snittfart på 5,5 km/t, en time og 35 minutters gangtid og 52 min pause/stillstand. Lett sludd og snø på heile turen.
 • 2. mars 2009: Start fra Solhaug. Gikk den vanlige runden om Storemyr og Hotvet. Mye vassing for ingen hadde gått der sia vi var der for to uker sia. Ti mann.
 • Fra bildegalleriet februar 2009:
  Oppstilling ved Bjørkedalshytta (23/2-2009)
  23. februar 2009: For en gangs skyld starta ganglaget fra Pettersplassen. Vi gikk opp på fint fresa veg, men da vi kom til Ambjørnrød var det slutt. Heldigvis var det kjørt opp spor med snøskuter videre, men sporet var løst og det var tungt å gå. I snøen gikk turen videre til Langevann, forbi Trytebergjet, opp Bjørkedalen. Så fortsatte vi opp til Trolldalssetra der Knut og Roger C. hadde fyra opp bål til oss. Videre gikk vi ut til Kalvegarden - Mila - Kleiva - Trolldalen. Der var det brøyta og vi gikk vegen tilbake til Pettersplassen. 8,66 km, ni mann og snittfart på 4,8 km/t.
 • 16. februar 2009: Start fra Solhaug. Gikk som vanlig vegen opp til Haugberg og skogsbilvegen som var brøyta opp til vedplassen ved containeren. Nå var det brøyta et godt stykke lenger så det var ikke så langt å vasse i den djupe snøen. Det er nok en meter snø nå. Videre til Storemyr. Pause i gapahuken til Jan. Veggåing til Hotvet og hovedvegen tilbake til Solhaug. Det var ikke så kaldt i kveld, −3 til −4gr.
 • 9. februar 2009: Start fra Solhaug. Gikk den vanlige vegen opp til Haugberg og skogsveg som var brøyta opp til vedplassen med container. Herfra måtte vi vasse til Storemyr. Pause i gapahuken til Jan der. Vegen til Hotvet og vegen tilbake til Solhaug. Det var kaldt i kveld. −18° til −21°.
 • 2. februar 2009: Start fra Solhaug. Gikk vegen opp til Haugberg og videre på skogsbilveg til vedplassen. Det var ikke kommi meir snø sia sist, men det var minst like tungt å gå nå, for snøen var så løs. Dessuten var det like vanskelig som å sykle sakte, å holde balansen i de djupe spora fra forrige gang. Pause i brakka til Jan Erland. Videre til Storemyr, vegen tilbake til Solhaug. 8,5 km, sju mann.
 • 26. januar 2009: Vanlig start fra Solhaug. Gikk vegen opp til Haugberg og videre på skogsbilveg til vedplassen. Veg var brøyta, men det var 8–10 cm snø etter det var brøyta sist. Derfra derimot var det vassing i 70–80 cm snø. Det var tungt, men vi veksla på å gå foran. Pause i Storemyr. Vegen tilbake til Solhaug. 8,5 km. Elleve mann.
 • 19. januar 2009: Start fra Solhaug. Gikk vanlig veg opp til Haugberg, men da var det slutt på herligheten, det var ikke brøyta eller kjørt på skogsvegen så vi måtte vasse i 45–50 cm snø. Men vi gav oss ikke, og gikk til koia til Jan Erland og pausa der. Videre vassing til Storemyr. Heldigvis hadde Jan Brynjulfsen brøyta, så det gikk enkelt å gå vegen tilbake til Solhaug. Ca. ni km, seks mann.
 • 12. januar 2009: Start fra Solhaug, gikk til Haugberg og skogsvegen mot Storemyr. Forbi Storemyr og opp til grillhytta til Jan Brynjulfsen. Pause der, videre til Askedal og vegen til Hotvet og vegen tilbake til Solhaug. Tolv mann og 10 500 Skritt
 • 5. januar 2009: Start fra Solhaug som sist. Også samme rute: Gikk vegen til Haugberg, videre skogsbilveg mot Storemyr. Pause i brakka til Jan Erland. Igjennom skogen til Storemyr. Vegen ned til bekken og til Damrønningen og Askedal. Vegen til Hotvet og hovedvegen tilbake til Solhaug. Ti mann, 10 500 skritt.
Klikk her for å se turene vi går nå og gikk i 2019, 2018 og 2017.
Klikk her for å se turene i 2016, 2015, 2014 og 2013.
Klikk her for å se turene vi gikk i 2005, 2006, 2007 og 2008.

Vedlikeholdt av Kristian André Gallis med mange tillegg fra Steinar Ellefsrød
og enkelte fra Arvid Vegger, Erlend Dahl, Roger Christiansen, Knut Øystein Løberg og Roy Henning Wivestad.